Υγεία

Εμβόλιο “πολυβόλο” έναντι σε οποιοδήποτε νέο κορονοϊό;

Τι είναι οι επιμολύνσεις; Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία μας;

Τι νέο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο ετοιμάζει η Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου John Hopkins;

Εμβόλιο “πολυβόλο” έναντι σε οποιοδήποτε νέο κορονοϊό; Ένα μελλοντικό εμβόλιο  που θα παρέχει προστασία έναντι σε ένα ευρύ φάσμα νέων κοροναϊών που μεταπηδούν από τα ζώα – ξενιστές τους, στους ανθρώπους, όπως ο SARS-CoV-2, μπορεί να είναι δυνατό να δημιουργηθεί, σύμφωνα με τους ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Johns Hopkins.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη τους που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Investigation, η ερευνητική ομάδα εστίασε σε ένα πεπτίδιο ή θραύσμα πρωτεΐνης από την πρωτεΐνη – ακίδα του SARS-CoV-2 που ονομάζονται S815-827.

Οι ερευνητές μελέτησαν ιδιαίτερα τα ομόλογα S815-827 από κοροναϊούς που εντοπίζονται στις νυχτερίδες, τόσο επειδή ο SARS-CoV-2 πιστεύεται ότι προήλθε από ένα είδος νυχτερίδων, όσο και γιατί οι κοροναϊοί που μεταδίδονται από νυχτερίδες θεωρούνται σημαντική απειλή για την παραγωγή μελλοντικών ζωοανθρωπονόσων (ασθενειών που μεταδίδονται από ζώο σε άνθρωπο).

Πως θα λειτουργούν;

Πρόκειται για mRNA εμβόλια που θα παρέχουν γενετικές οδηγίες στο ανοσοποιητικό σύστημα για να αναγνωρίσει την πρωτεΐνη-ακίδα του COVID_19 και να ξεκινήσει την παραγωγή αντισωμάτων κατά του ιού. Δεδομένου ότι το S815-827 είναι ένα πολύ σταθερό συστατικό της πρωτεΐνης-ακίδας του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πιο συγκεκριμένο στόχο για μελλοντικά εμβόλια. Για να διαπιστώσουν το ενδεχόμενο αυτό, οι επιστήμονες διερεύνησαν εάν τα ειδικά για το συγκεκριμένο επίτοπο Τ κύτταρα θα λειτουργούσαν το ίδιο, τόσο στους εμβολιασμένους που μετείχαν στη μελέτη, όσο στα ομόλογα πεπτίδια των πρωτεϊνών άλλων κορονoϊών.

Τι έδειξαν τα έως τώρα δεδομένα μελέτης;

Βρέθηκε ότι τα Τ κύτταρα παρήγαγαν μια ανοσολογική απόκριση ενάντια στην πλειονότητα των κοροναϊών της νυχτερίδας. Άρα τα τρέχοντα εμβόλια mRNA προκαλούν αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρων που μπορούν να αναγνωρίσουν διασταυρούμενα τους κοροναϊούς της νυχτερίδας και έτσι θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποια προστασία έναντι μελλοντικών εστιών με ζωοανθρωπονόσους.

#Ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται περισσότερο εκτεθειμένο από ποτέ. Το καθημερινό άγχος, η μη σωστή διατροφή, η απουσία άθλησης και η καθιστική ζωή σε συνδυασμό με τους ιώσεις και τις γρίπες που καραδοκούν, το κάνουν πολύ ευαίσθητο. Για τον λόγο αυτό, η BioGel Οriginal είναι εδώ με τα νέα #Ultra Premium σειρά προϊόντων της για να τονώσει φυσικά αλλά και ριζικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Εμπιστευτείτε την αγάπη μας για την υγεία, το πάθος μας να γινόμαστε ολοένα καλύτεροι αλλά και τις γνώσεις μας στον τομέα της υγείας και τον συμπληρωμάτων διατροφής.