Αλόη, Υγεία

Πως λειτουργούν οι νέες θεραπείες της Covid-19;

Biogel gallery

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πρόσθεσε πρόσφατα δύο επιπλέον φάρμακα για τη θεραπεία της COVID 19. Η νόσος πιστεύεται ότι οδηγείται από δύο διαδικασίες. Στα αρχικά στάδια, η ασθένεια προκαλείται κυρίως από την αναπαραγωγή του ιού στο σώμα. Αλλά μετά από αυτό, μερικοί άνθρωποι βιώνουν σοβαρά την ασθένεια που προκαλείται από την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος στον ιό που ξεφεύγει από τον έλεγχο. Ένα από τα πρόσφατα προτεινόμενα φάρμακα ασχολείται με το πρώτο ζήτημα και το άλλο με το δεύτερο. Τα φάρμακα είναι:

Σοτροβιμάμπη

Το φάρμακο αυτό είναι ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα. Πρόκειται για μόρια που κατασκευάζονται σε εργαστήριο και λειτουργούν ως αντισώματα. Βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά σε απειλές όπως οι ιοί, καθιστώντας δυσκολότερη την αναπαραγωγή τους και την πρόκληση βλάβης. Είναι μια άμεση επίθεση στον ίδιο τον κορωνοϊό. Στοχεύει στην  πρωτεϊνική  ακίδα, την οποία χρησιμοποιεί ο ιός -σαν κλειδί- για να μπει μέσα στα κύτταρα του σώματος. Με την προσκόλληση στην πρωτεϊνική ακίδα, το Sotrovimab εμποδίζει τον ιό να εισβάλει στα κύτταρα. Χωρίς πρόσβαση σε αυτά, ο ιός δεν μπορεί να αναπαραχθεί. Το Sotrovimab είναι σε θέση να δράσει ενάντια σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές του κορωνοϊού, διότι η πρωτεϊνική ακίδα δεν τείνει να μεταλλάσσεται, πράγμα που σημαίνει ότι παραμένει αποτελεσματικό κατά του ιού καθώς αυτός εξελίσσεται.

Βαρισιτινίμπη

Είναι αγνωστό ως αναστολέας janus kinase (JAK), ένα ανοσοκατασταλτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Λειτουργεί αναστέλλοντας τις πρωτεΐνες JAK 1 και JAK 2, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή φλεγμονωδών μορίων από το σώμα, που ονομάζονται κυτοκίνες. Οι άνθρωποι που αρρωσταίνουν σοβαρά με COVID συχνά αναπτύσσουν ανεξέλεγκτη φλεγμονή καθώς το σώμα ανταποκρίνεται στον ιό, δημιουργώντας πάρα πολλές κυτοκίνες -κάτι που είναι γνωστό ως «καταιγίδα κυτοκινών». Αυτή η υπερβολική ανοσολογική απόκριση μπορεί να βλάψει τους ιστούς του σώματος, οδηγώντας δυνητικά σε πολυοργανική ανεπάρκεια -συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής βλάβης των πνευμόνων και της ανάπτυξης μιας κατάστασης που ονομάζεται σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS), η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα.Χρήσιμο είναι ότι η βαρισιτινίμπη έχει επίσης αντιικές ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να εμποδίσει την αναπαραγωγή του κορωνοϊού καθώς και να κρατήσει υπό έλεγχο την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γιατί αυτά τα φάρμακα είναι σημαντικά

Τα εμβόλια ήταν επιτυχή στην πρόληψη των νοσηλειών, αλλά είναι αβέβαιο πόσο διαρκεί η προστασία μετά τον εμβολιασμό (ή τη φυσική μόλυνση). Υπάρχει επίσης η ανησυχία ότι η ανοσία θα μπορούσε να παρακαμφθεί από νέες παραλλαγές του ιού που εμφανίζονται. Ως εκ τούτου, η ανάγκη για φάρμακα για τη θεραπεία ατόμων με COVID παραμένει υψηλή.

Γιατί είναι σημαντική η χρήση της αλόης βέρα της Bio-Gel;

Το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει χωρίς την μόλυνση ή με την ύπαρξη μόλυνσης να μπορεί να πολεμήσει οποιοδήποτε εχθρό της ανθρώπινης υγείας. Η αλόη βέρα είναι ένα φυτό με πολλές ενεργητικές ιδιότητες για τον άνθρωπο. Συγκεκριμένα, η οικογένεια αλόης βέρα της bio-gel ντύνει τα προϊόντα αλόης της με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία για να βοηθήσει τον οργανισμό να σταθεί δυνατός σε οποιαδήποτε απειλή.