Biogel

Μας ρωτάτε και σας απαντάμε!

Biogel gallery

Μας ρωτάτε και σας απαντάμε!

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από εσάς είναι άπειρα. Πέρα από την αγάπη στα προϊόντα μας, συχνά εκφράζεται κάποιες απορίες. Η επιστημονική ομάδα της #BIOGEL αλόη βέρα απαντάει στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Τι είναι η #αλόη βέρα;

Η #αλόη βέρα είναι ένα από τα 450 διαφορετικά είδη αλόης που χρονολογείται από το 2100 π.Χ. Υπάρχουν γραπτές αναφορές από τον κινεζικό και ινδικό πολιτισμό καθώς και από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, Ρωμαίων και Αιγυπτίων. Οι Αιγύπτιες βασίλισσες το χρησιμοποιούσαν ως φυσικό καλλυντικό ενώ οι γιατροί της Αρχαίας Ρώμης, της Ελλάδας, του Μεξικού, της Ινδίας και της Ιαπωνίας υπολόγιζαν στις ιδιότητες της ως φάρμακο για διάφορες ασθένειες. Το ιατρικό αρχείο της αρχαίας Αιγύπτου στον πάπυρο Ebers αναφέρει την χρήση της αλόης βέρα σε άνθρωπο ήδη από των 16ο αιώνα π.Χ.

Η #αλόη βέρα  πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άλλες ωφέλιμες ουσίες για τον οργανισμό μας. Το φυτό #αλόη μοιάζει με κάκτο, αλλά είναι πολυετές που φυτρώνει κυρίως στα τροπικά κλίματα σε αμμώδες και ξηρό έδαφος.

 

Από πού προμηθεύεστε την αλόη;

Η εταιρεία μας, η #BIOGEL αλόη βέρα διαθέτει δικές της αγροκαλλιέργειες που βρίσκονται σε δύο μέρη της Ελλάδας. Η μια βρίσκεται στην Κρήτη και η άλλη στην Παιανία Αττικής σε εξαιρετικά διαμορφωμένα θερμοκήπια που πληρούν αυστηρά τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια του φυτού. Στα θερμοκήπιά μας καλλιεργούμε την ποικιλία αλόης Barbadensis Miller που ευδοκιμεί άριστα σε μέρη με εύκρατο κλίμα, όπως η Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ποικιλία σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών έχει τα περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό.

Η μονάδας μας φέρει πιστοποίηση ISO  HACCP καθώς και πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και άριστης ποιότητας τελικού προϊόντος από την ΔΗΩ. Η εταιρεία μας ενισχύει την ανθρώπινη συνεργασία και εργασία και για αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο παρά το υψηλό κόστος παραγωγής, να συνεργάζεται με ανθρώπινο δυναμικό και όχι τόσο σε αυτοματισμούς.

 

Πως γίνεται η παραγωγή των προϊόντων #BIOGEL #αλόη βέρα;

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτάσει από το φυτό να γίνει ένα πόσιμο προϊόν, απαλλαγμένο από την επικίνδυνη ουσία #αλοίνη, είναι η εξής:

 1. Ωρίμανση των φυτών.
 2. Άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό πηγαίνει στις αγροκαλλιέργειες και κόβει τα φύλλα αλόης.
 3. Πλύσιμο των κομμένων φυτών από τις καλλιέργειες, ώστε να καθαριστούν από χώματα .
 4. Κοπή και καθαρισμός τους.
 5. Τα φύλλα σκίζονται στην μέση οριζοντίως και καθαρίζονται μέχρι να βγει το τζελ της αλόης.
 6. Εκ νέου πλύσιμο ώστε να καθαριστούν προσεκτικά.
 7. Τοποθέτηση σε δοχεία μεταφοράς.
 8. Μεταφορά στην κεντρική μονάδα παραγωγής στην Παιανία Αττικής.
 9. Τελικό πλύσιμο των φύλλων από την επιστημονική ομάδα της BIOGEL ώστε να μην υπάρχει κανένα στίγμα που να εμποδίσει την μετέπειτα διαδικασία παραγωγής.
 10. Άλεση του τζελ ώστε τα κομμάτια της αλόης να παραμείνουν φυσικά.
 11. Παστερίωση του προϊόντος.
 12. Ξεκούραση του προϊόντος σε ανοξείδωτες δεξαμενές έως ότου έρθει η ώρα της πρόσμιξης.
 13. Πρόσμιξη και ανάδευση με τα υπόλοιπα συστατικά (βιταμίνες, αρώματα κ.ο.κ).
 14. Εμφιάλωση του προϊόντος.

 

Γιατί να εμπιστευτώ τα προϊόντα αλόης της #BIOGEL;

Η εταιρεία μας φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για τον άνθρωπο. Τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και πώλησης των προϊόντων μας έχουμε σαν γνώμονα να βοηθήσουμε τον άνθρωπο της σήμερον εποχής που λόγω των αυξημένων ρυθμών δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί ουσιαστικά με την υγεία του. Τα προϊόντας μας είναι 100% βιολογικά και ο μοναδικός τους σκοπός από τους ιδρυτές της #BIOGEL, το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό καθώς και το ίδιο προϊόν αλόης είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα του ανθρώπου προσφέροντας του υγεία σωματική και ψυχική.

Στα μηνύματα που λαμβάνουμε από εσάς, βλέπουμε ότι το προϊόν μας έχει πετύχει τον στόχο του και σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείχνετε.

 

Πόσο συχνά μπορώ να καταναλώνω #αλόη;

Η χρήση αλόης συστήνεται καθημερινά. Η προτεινόμενη χρήση είναι 1 έως 3 κουταλιές της σούπας ή 15gr σε ένα ποτήρι.

 

Μπορεί να την καταναλώσει οποιοσδήποτε;

Η κατανάλωση των προϊόντων αλόης απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Σε περίπτωση που κάποιος έχει αλλεργία σε φυτά της οικογένειας Liliaceae (π.χ σκόρδα, κρεμμύδια) συστήνεται η αποφυγή ή η επικοινωνία σε γιατρό καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης, συνίσταται η επικοινωνία με τον γιατρό σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, θηλασμού, άτομα με καρδιακά προβλήματα, νεφρικής ανεπάρκειας και καρκίνου.

 

Σε τι γεύσεις υπάρχει κυκλοφορεί η #αλόη;

Το ρόφημα #αλόης διατίθεται σε δύο μεγέθη 250  Και 1000 και πέντε μοναδικές γεύσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 • #Ultra Vit: Με άρωμα και γεύση έλαιο πορτοκαλιού. Ενισχύει τον οργανισμό μας με 14 βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
 • #Μαστίχα: Με αυθεντικό έλαιο μαστίχας Χίου αποτελεί φυσικό #αντιβιοτικό.
 • #Ρόδι: Με άρωμα και γεύση από πολτό #ροδιού, που είναι γνωστό για την #αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση του.
 • #Κουρκουμάς: Ενισχυμένη με το δραστικό συστατικό #κουρκουμίνη που συμβάλλει στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση σοβαρών εκφυλιστικών ασθενειών του #νευρικού συστήματος.
 • #Φυσική: Με γεύση και άρωμα λεμόνι, συμβάλει στην θεραπεία παθήσεων της στοματικής κοιλότητας. Ανακουφίζει από βήχα, άσθμα και αλλεργίες.