Αλόη

Ποια είναι τα φυσικά συστατικά της αλόης; (part II)

Biogel gallery

Ποια είναι τα φυσικά συστατικά της αλόης;

Και όμως τα ενεργητικά συστατικά της αλόης είναι πάρα μα πάρα πολλά. Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου, έχουμε:

Αιθέρια Έλαια

Τα αιθέρια έλαια που διαθέτει έχουν αντισηπτική και αντιβακτηριακή δραστηριότητα που μπορούν να δρουν και κατά των ιών. Δεν αναπτύσσουν αντοχή στα μικρόβια αλλά ούτε εμφανίζουν παρενέργειες.

Ένζυμα

Ποια ένζυμα;

Είναι πλούσιο σε ένζυμα όπως η βραδυκινάση, οξειδάση, καταλάση, αμυλάση, κελλουλάση, λιπάση, αλανινάση, φωσφατάση, κρεατινική, φωφωοκινάση και υδρογονάση.

Τι κάνουν;

Τα ένζυμα αυτά έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς. Επιπλέον, τα ένζυμα είναι απαραίτητα για την παραγωγή ενέργειας, την απορρόφηση του οξυγόνου, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, στην μείωση των φλεγμονών καθώς και στην  μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα. Επιπρόσθετα, βοηθά στην διάσπασή των λιπών στο αίμα, συμβάλλει στην διάλυση των θρόμβων του αίματος, στην ορθή ρύθμιση των ορμονών και επιβραδύνει την διαδικασία της γήρανσης.

Αμινοξέα

Ποια αμινοξέα;

Είναι πλούσια σε αμινοξέα, όπως λυσίνη, θρεονίνη, βαλίνη, μεθιονίνη, ισολευκίνη, φαινυλαλανίνη, λευκίνη, κυστίνη, υδροξυπρολίνη, προλίνη, ιστιδίνη, τυροσίνη, αλανίνη, γλυκίνη, σερίνη, γλουταμονικό οξύ, ασπαραγινικό οξύ και αργινίνη.

Τι κάνουν;

Τα αμινοξέα συμμετέχουν στην πρωτεϊνοσύνθεση,  συμβάλλουν στην επούλωση τραυμάτων,  βελτίωση των νοητικών λειτουργιών σε ηλικιωμένους, βελτιώνουν το ενεργειακό ισοζύγιο και βοηθούν σημαντικά στην αύξηση της μυϊκής μάζας. Επίσης, βοηθά τις παθήσεις του κυκλοφοριακού, τις διαταραχές στύσης και τα εγκεφαλικά προβλήματα.

Μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες

Ποια είναι;

Περιλαμβάνει αραβινόζη, γλυκόζη, γαλακτόζη, κυτταρίνη, ραμνόζη, ξυλόζη, γλουκορονικό οξύ και καλακτουρονικό οξύ.

Τι κάνουν;

Συγκροτούν τους ιστούς, συμβάλλουν στην πέψη, στην εξομάλυνση του μεταβολισμού της χοληστερίνης και αποτελούν κύρια πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. Ακόμα, βοηθούν στην ρύθμιση των ορμονών και συμβάλλουν στην σωστή λειτουργία του κυκλοφοριακού συστήματος.

Στερόλες

Ποιες στερόλες;

Περιλαμβάνει καμπεστερόλη, βήτρα -σιτερόλη και λουπεόλη. Βοηθούν σημαντικά στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

Τι κάνουν;

Βοηθούν τον εντερικό και γαστρεντρικό σύστημα να λειτουργεί σωστά. Ανακουφίζουν τα συμπτώματα της ηπατικής νόσου, όπως ανορεξία και αίσθημα πίεσης στην περιοχή του ήπατος.

 

Όλα αυτά υπάρχουν σε ένα μόνο φυτό το οποίο μπορούμε να καλλιεργήσουμε ακόμα και στον δικό μας κήπο. Η αλόη είναι ένα θεϊκό δώρο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Τα οφέλη της είναι πολλά και αν δεν έχεις δοκιμάσει κάποιο προϊόν αλόης, η Bio-Gel είναι εδώ να σου προσφέρει μόνο 100% πιστοποιημένη βιολογική αλόη. Γιατί, στην Bio-Gel σεβόμαστε την φύση και υπηρετούμε τις ανθρώπινες ανάγκες.