Αλόη

Βιταμίνες στην Aloe Vera Ultra Vit.

βιταμίνες αλόη Ultra Vit;

Ποιες πολύτιμες βιταμίνες υπάρχουν στην Aloe Vera #Ultra Vit; Η εταιρεία μας, η #BioGel πέρα από την παραγωγή αλόης φροντίζει να ντύνει τα προϊόντα της με βιταμίνες, μέταλλα κα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται να παίρνει καθημερινά ο άνθρωπος. Συγκεκριμένα, η Aloe Vera #Ultra Vit ντύθηκε με 11 σημαντικές βιταμίνες για να καλύψει τις ανάγκες που έχει ο άνθρωπος σε ένα και μόνο σκεύασμα. Σε ένα και μόνο απολαυστικό ρόφημα, ο άνθρωπος απολαμβάνει, η επιστημονική ομάδα δημιουργεί και η Bio-Gel το υπογράφει.

Τι περιλαμβάνει πέρα από αλόη, η γεύση #Ultra Vit; Διαβάστε αναλυτικά τις βιταμίνες που έχει και τις κυριότερες ιδιότητες αυτών.

#Βιταμίνες  στην Aloe Vera #Ultra Vit:

#Βιταμίνη Α (Ρετινόλη)

Η βιταμίνη Α είναι μια ομάδα ακόρεστων λιποδιαλυτών θρεπτικών  οργανικών ενώσεων που περιλαμβάνουν την ρετινόλη, την ρετινάλη και πολλές καροτενοειδείς προβιταμίνες Α. Η βιταμίνη Α έχει πάμπολλες σημαντικές λειτουργίες. Αυτές είναι:

 1. Υπεύθυνη για την διατήρηση της υγείας των βλεννογόνων και των επιθηλιακών ιστών.
 2. Βοηθά στην ανάπτυξη των δοντιών και των οστών.
 3. Συμμετέχει στον σχηματισμό της ροδοψίνης ή αλλιώς οπτικής πορφύρας, μια χρωστική των οφθαλμών που εμπλέκεται στην νυχτερινή όραση.
 4. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς επιτείνει την λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων και αυξάνει την ανταπόκριση των αντισωμάτων στα αντιγόνα. Επίσης, έχει σημαντικό αντιικό ρόλο.
 5. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εμποδίζουν τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων ή άλλων ασθενειών.
 6. Λειτουργεί προστατευτικά για το γαστρεντερικό και το αναπνευστικό σύστημα.

 

#Βιταμίνη  D(χοληκαλσιφερόλη)

Η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή και επηρεάζει τη λειτουργία σχεδόν 2.000 διαφορετικών γονιδίων. Τα οφέλη της για τον οργανισμό είναι  πάρα πολλά. Επιγραμματικά:

 1. Συμβάλλει στην ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και του φωσφόρου.
 2. Είναι απαραίτητη για την σωστή ανάπτυξη των οστών και των δοντιών.
 3. Έχει αυξημένη αντίσταση στις ασθένειες.
 4. Έχει κλινικά αποδειχθεί ότι συμβάλει:
 • Στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης σκλήρυνσης κατά πλάκας (Journal of the American Medical Association).
 • Στην μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιοπάθειας (Circulation).
 • Στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης των συμπτωμάτων της γρίπης (American Journal of Clinical Nutrition).

 

#Βιταμίνη Ε (Α-τοκοφερόλη)

Η βιταμίνη Ε είναι μια ομάδα οχτώ λιποδιαλυτών ουσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τέσσερις τοκοφερόλες και τέσσερις τοκοτριενόλες. Οι τοκοφερόλες (tocopherols) αποτελούν μια ομάδα λιποδιαλυτών χημικών ενώσεων παρόμοιας χημικής δομής (ομόλογες ενώσεις) με έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.  Η έλλειψη βιταμίνης Ε είναι πολύ σπάνια και οφείλεται σε υποκείμενο πρόβλημα δυσαπορρόφησης των λιπιδίων. Τα οφέλη της για την υγεία του ανθρώπου μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

 1. Αποτελεί ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Εναποτίθεται στις μεμβράνες των κυττάρων, εξουδετερώνοντας έτσι τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του σώματος.
 2. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες , καθώς προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων, άρα και την γήρανση.
 3. Δρα προληπτικά στην αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων που έχουν άμεση σχέση με την ηλικία, όπως την στεφανιαία νόσο, την αρτηριοσκλήρωση και την άνοια.
 4. Προλαμβάνει και διαλύει τους θρόμβους.
 5. Μειώνει την κόπωση και επιταχύνει την επούλωση των πληγών.
 6. Αναστέλλει την οξείδωση του μηχανισμού μεταφοράς λιποπρωτεϊνών στα αγγεία προστατεύοντάς τα έτσι από την αρτηριοσκλήρυνση.
 7. Συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους κινδύνους εκδήλωσης καρδιακών επεισοδίων.
 8. Ενισχύει ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό, κυρίως των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

 

#Βιταμίνη  B1 (Θειαμίνη)

Η θειαμίνη, επίσης γνωστή ως βιταμίνη Β1, είναι μία από τις οκτώ βασικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β που έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες σε όλο τον οργανισμό.  Της έχουν δοθεί διάφορα ονόματα από την ανακάλυψή της όπως το ανευρίνη και,  από το 2000, το θειαμίνη.  Χρησιμοποιείται από σχεδόν όλα τα κύτταρα του σώματος και είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Είναι μια απαραίτητη θρεπτική ουσία, μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που όλοι οι ιστοί του σώματος χρειάζονται για να λειτουργούν σωστά. Ήταν η πρώτη βιταμίνη Β που ανακάλυψαν οι επιστήμονες και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το όνομά της φέρει τον αριθμό 1. Τα οφέλη της για την υγεία συνοπτικά είναι:

 1. Βοηθά στην πρόληψη επιπλοκών στο νευρικό σύστημα, στον εγκέφαλο, στους μυς, στην καρδιά, στο στομάχι και στα έντερα.
 2. Συμμετέχει στη ροή των ηλεκτρολυτών μέσα και έξω από τα μυϊκά και νευρικά κύτταρα.
 3. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών όπως το beriberi, το οποίο επιφέρει διαταραχές στην καρδιά, τα νεύρα και το πεπτικό.
 4. Χορηγείται σε άτομα με περιφερική νευρίτιδα,  ελκώδη κολίτιδα, επίμονη διάρροια και μειωμένη όρεξη.
 5. Μερικοί αθλητές χρησιμοποιούν θειαμίνη για να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

 

#Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη)

Η βιταμίνη  Β2 ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και έχει ευεργετικές δράσεις στην καλή υγεία του ανθρώπου. Αναλυτικά:

 1. Συμβάλλει στην καλή όραση. Υπάρχει κάποια προκαταρτική ένδειξη ότι η ριβοφλαβίνη με άλλα μικροθρεπτικά στοιχεία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βλάβης στο φακό του ματιού που μπορεί να οδηγήσει σε θολή όραση ακόμη και σε καταρράκτη.
 2. Είναι απαραίτητη για την φυσιολογική απορρόφηση του σιδήρου καθώς αυξάνει τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης στο αίμα.
 3. Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών για παραγωγή ενέργειας με αποτέλεσμα τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.
 4. Προστατεύει τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες με αποτέλεσμα να βοηθά στη διατήρηση της καλής κατάστασης του δέρματος.
 5. Βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας των βλεννογόνων και καταπραΰνει οιδήματα στο στόμα, τα χείλη και τη γλώσσα.
 6. Είναι πολύτιμη για την καλή υγεία και εμφάνιση των μαλλιών.
 7. Είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση υγιούς νευρικού συστήματος συμβάλλοντας στην πρόληψη διαφόρων νευρικών διαταραχών όπως νευρικότητα και υπερένταση.

 

#Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη)

Η νιασίνη ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και συμβάλει σημαντικά στην καλή υγεία του νευρικού συστήματος. Αναλυτικά, τα οφέλη της για την υγεία του ανθρώπου είναι:

 1. Είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του εγκεφάλου και συμβάλει στην φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, βελτιώνοντας τα συμπτώματα κατάθλιψης.
 2. Καταπραΰνει τα συμπτώματα της νευρικότητας, του άγχους και της αϋπνίας.
 3. Προσφέρει υγιή εμφάνιση στο δέρμα.
 4. Συμβάλλει συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης των βλεννογόνων βοηθώντας και σε περιπτώσεις στοματίτιδας.
 5. Αυξάνει την  ενέργεια του οργανισμού με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση της κούρασης  και της κόπωσης.
 6. Χρησιμοποιείται στη μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεγάλες δόσεις νιασίνης (συνήθως γραμμαρίων ανά ημέρα) γι’ αυτό το σκοπό, μόνο όμως κάτω από πλήρη ιατρική παρακολούθηση.
 7. Μπορεί να ωφελήσει περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας και άλλων επίπονων παθήσεων των αρθρώσεων απαλύνοντας τους πόνους.
 8. Συμβάλλει στην ενίσχυση της μνήμης.

 

#Βιταμίνη  Β5 (παντοθενικό οξύ)

Ακόμα μια βιταμίνη του συμπλέγματος των βιταμινών Β που βοηθά ουσιαστικά το νευρικό σύστημα. Πιο αναλυτικά:

 1. Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία της νοητικής επίδοσης, λόγω της συμμετοχής του στη σύνθεση ορισμένων νευροδιαβιβαστών.
 2. Βοηθά στη μείωση του στρες και άλλων σχετικών διαταραχών, όπως η ανησυχία και η κατάθλιψη, καθώς το παντοθενικό οξύ συμβάλλει στη φυσιολογική ρύθμιση των στεροειδών ορμονών (κορτικοστεροειδή).
 3. Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν ότι βοηθά σημαντικά στα συμπτώματα της ρευματοειδής αρθρίτιδας.

 

#Βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη)

Η βιταμίνη Β6 διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των λιπών της διατροφής. Συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας, στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων, στην λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος καθώς και στην αιμοποίηση. Επιπλέον, συμμετέχει στην παραγωγή ορμονών οι οποίες χρησιμοποιούν ως υπόστρωμα απαραίτητα λιπαρά οξέα (π.χ. Προσταγλαδίνες). Ως συνένζυμο, η βιταμίνη Β6 συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες και βιοχημικές αντιδράσεις του οργανισμού (πάνω από 100), με κυριότερη το μεταβολισμό των πρωτεϊνών. Αναλυτικά:

 1. Συμβάλλει στην εγκεφαλική υγεία. Σύμφωνα με μελέτες, η έλλειψη βιταμίνη Β6 μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές της μνήμης καθώς και σε έκπτωση της γνωστικής λειτουργίας, ενώ σχετίζεται με την εμφάνιση γεροντικής άνοιας και της νόσου Alzheimer’s σε άτομα μεγάλης ηλικίας.
 2. Βοηθά σημαντικά στην βελτίωση της διάθεσης.
 3. Καταπολεμά την αναιμία. Η έλλειψη βιταμίνης έχει ως αποτέλεσμα της εμφάνιση μικροκυτταρικής αναιμίας.
 4. Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.
 5. Βοηθά στην μείωση της ναυτίας κατά την εγκυμοσύνη.
 6. Βοηθά στην μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου.

 

#Βιταμίνη Β9  (φολικό οξύ)

Tο φυλλικό ή φολικό οξύ, ή βιταμίνη Β9  είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας και για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Το φολικό οξύ βοηθά να σχηματιστεί το DNA και το RNA στα γονίδια μας, τα οποία είναι αναγκαία για τη ρύθμιση του σχηματισμού των κυττάρων, των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των κυττάρων του δέρματος και των κυττάρων που ευθυγραμμίζουν το λεπτό έντερο. Συγκεκριμένα:

 1. Βοηθά στην πρόληψη της καρδιακής νόσου.
 2. Βοηθά στην πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου.
 3. Συμβάλλει στην μείωση της ομοκυστεΐνης στο αίμα. Η ομοκυστεΐνη βρίσκεται στα κρέατα κυρίως και μπορεί να βλάψει τα αρτηριακά τοιχώματα.
 4. Συμβάλλει στην βελτίωση των συμπτωμάτων της ελκώδους κολίτιδας.
 5. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου της μήτρας.
 6. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.
 7. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα.
 8. Η αύξηση του φολικού οξέος έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον αριθμό των μη φυσιολογικών ή προκαρκινικών βρογχικών κυττάρων σε καπνιστές.

 

#Βιταμίνη  Β12 (κοβαλαμίνη)

Η βιταμίνη Β12 είναι γνωστή και ως κοβαλαμίνη και ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β. Είναι απολύτως απαραίτητη για το μεταβολισμό των σακχάρων στο σώμα και κατ’ επέκταση για την παραγωγή ενέργειας σε κυτταρικό επίπεδο. Η βιταμίνη Β12 παίζει ακόμη καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών σε όλα τα στάδια και όλες τις ηλικίες, από βρέφη μέχρι υπερήλικες. Τέλος, έχει πολυάριθμες ιδιότητες και οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι απαραίτητη η καθημερινή λήψη μέσω των τροφών καθώς το σώμα μας δεν μπορεί να τη συνθέσει από μόνο του, και βοηθάει σε πάρα πολλές διαδικασίες. Συγκεκριμένα:

 1. Συμβάλλει στη σύνθεση του μυελού των οστών.
 2. Συμβάλλει στη δημιουργία λευκών και ερυθρών αιμοσφαιρίων.
 3. Διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη δημιουργία της αιμοσφαιρίνης.
 4. Προλαμβάνει την αναιμία.
 5. Συμβάλλει στη σύνθεση του DNA και του RNA.
 6. Υποστηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος.
 7. Μετριάζει τα συμπτώματα της κατάθλιψης.
 8. Συμβάλλει στο μεταβολισμό των σακχάρων από τις τροφές.
 9. Συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας από τις τροφές που τρώμε.
 10. Συμβάλλει στην καλή υγεία των μαλλιών, των νυχιών και του δέρματος.
 11. Ενισχύει τη δράση του φολικού οξέως.
 12. Προφυλάσσει από βλάβες του καρδιαγγειακού συστήματος.

 

#Βιταμίνη C (Aσκορβικό οξύ)

Η δράση της βιταμίνης C είναι ευρύτατη και οι ιδιότητές της πολυάριθμες και μοναδικές, καθιστώντας την έτσι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπου. Αναλυτικά:

 1. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
 2. Βοηθά στην σύνθεση του κολλαγόνου.
 3. Μειώνει αισθητά το ρίσκο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου.
 4. Μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος του μυοκαρδίου.
 5. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων και παθήσεων.
 6. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης χρόνιων παθήσεων.
 7. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.
 8. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κοινής γρίπης.
 9. Προφυλάσσει από την εμφάνιση καταρράκτη ματιών.

 

Τελικά ποιες πολύτιμες βιταμίνες υπάρχουν στην Aloe Vera #Ultra Vit; Και όμως! Το ρόφημα Aloe Vera με γεύση #Ultra Vit δεν έχει μόνο #βιταμίνες! Μείνετε συντονισμένοι για τα επόμενα άρθρα που ακολουθούν και διαβάστε ποια ακόμα θρεπτικά συστατικά περιέχει! Εμπιστεύσου την  #BioGel, απόλαυσε το ρόφημα και κάνε καλό στον οργανισμό σου!