Biogel, Επικαιρότητα, Υγεία

Aloe Vera & ΠΟΥ: Kαρκινογόνα και τοξική;

Aloe Vera & ΠΟΥ: Kαρκινογόνα και τοξική;

Aloe Vera & ΠΟΥ: Kαρκινογόνα και τοξική;

Aloe Vera & ΠΟΥ: Kαρκινογόνα και τοξική; BIoGel Original InnovationΣτις 30/6 το BBC και ο INDEPENDENT δημοσίευσαν σε άρθρα τους, τις προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να βγάλουν επιτέλους την αλήθεια στο προσκήνιο για τους χυμούς aloe vera (αλόη βέρα) και για τα “καμπανάκια” που έπρεπε να γνωρίζει τόσο καιρό ο κόσμος που αγόραζε διάφορα προϊόντα παρασυρμένος από το “παραμύθι” του κάθε επιτήδειου που λάνσαρε τον εαυτό του ως ειδήμων της παραγωγής χυμών aloe vera.

Ξεκίνησε ξαφνικά εχθές στα ΜΜΕ ένας θόρυβος περί αλόης και καρκινογένεσης.

Ευλογία για κάποιους, κατάρα για άλλους! 

Σε προηγούμενο άρθρο είχα γράψει και αναφερθεί για το “παιχνίδι” που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια και πως θα έρθει η στιγμή που θα λάμψει η αλήθεια.
Επιτέλους ήρθε η ώρα!
Διάβασε το προηγούμενο άρθρο εδώ: https://bio-gel.eu/proionta-alohs-logoi-kai-aities-pou-xathike-h-empistosynh/ 

Η αλήθεια για την αλόη (Aloe Vera)

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Στις χώρες του εξωτερικού επισήμως βρίσκει κανείς δύο είδη χυμού αλόης.

Α) INNER LEAF EXTRACT  που αποτελείται μόνο από το εσωτερικό gel του φύλλου της αλόης

Β) WHOLE LEAF EXTRACT που αποτελείται από ολόκληρο το φύλλο, gel και φλοιό δηλαδή.

Στην Ελλάδα θεωρητικώς δεν υπάρχει ούτε μπορεί κανείς να τον βρει. Και λέω θεωρητικώς διότι πολλοί αναφέρονταν πως είχαν μόνο gel (inner leaf exctract) χωρίς αλοΐνη (aloine), χωρίς νερό, χωρίς βενζοϊκό νάτριο (benzoic acid) και πως έχουν προϊόντα 100% βιολογικά ή ακόμα και 100% gel aloe vera.

Όλο το ψέμα βασίλευε στο μεγαλείο του…

Αλόη (aloe vera) και ιδιότητες

«Υπάρχουν κάπου 538 μελέτες που δείχνουν, οι περισσότερες είναι θετικές, ότι βοηθάει και έχει αντικαρκινική δράση και όχι προκαρκινική».

Παραθέτω μερικά links για όποιον θέλει να μάθε περισσότερα.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2763764/
https://www.medicalnewstoday.com/articles/318591#skin-health
https://www.jpccr.eu/Evaluation-of-clinical-effectiveness-of-Aloe-vera-a-review,74577,0,2.html
https://www.niehs.nih.gov/health/topics/agents/aloe/index.cfm

Και εξηγώ αναλυτικότερα:

ΟΙ προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ήταν να κατατάξει τον WHOLE LEAF EXTRACT χυμό αλόης και μόνον αυτόν, στις πιθανές καρκινογόνες τροφές λόγω των ανθρακινονών (αλοΐνης) που περιέχει ο φλοιός του φύλλου της αλόης και όχι μόνο.

Τα ελληνικά ΜΜΕ παρέλειψαν αρχικώς να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ WHOLE και INNER LEAF EXTRACT και την πιθανή καρκινογένεση που προκαλείται από την χρήση της αλόης.

Για καλή μας τύχη, ακολούθησε μια σειρά εμφανίσεων επιστημόνων σε γνωστές τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές και ξεκινά πλέον ο διαχωρισμός και η σωστή ενημέρωση.

Αρχικά όλο αυτό μπορεί να ακουγόταν ως δυσφήμηση στα ποιοτικά, ασφαλή και μελετημένα προϊόντα της ελληνικής αγοράς που υπάγονται αποκλειστικά στην κατηγορία INNER LEAF EXTRACT, όπως όλα τα προϊόντα της εταιρείας μας BioGel Original Innocation που είναι πιστοποιημένα και μελετημένα από τις διαδικασίες ISO που ακολουθούμε και αποτελούνται μόνο από το εσωτερικό και 100% Βιολογικής Κρητικής Καλλιέργειας  gel aloe vera (γέλη αλόης).

Aloe Vera & ΠΟΥ: Kαρκινογόνα και τοξική; BIoGel Original InnovationΜΜΕ και επιστήμονες

Σε αυτήν την προσέγγιση επί του θέματος συνέβαλαν και επιστήμονες όπως η κυρία Σαρδέλη, κλινική φαρμακολόγος, η οποία προέτρεψε τους καταναλωτές να μην εμπιστεύονται προϊόντα πόσιμης αλόης γιατί όπως είπε, οι παραγωγοί «μπορεί» να χρησιμοποιούν μέρη του φλοιού για μεγαλύτερη απόδοση/κέρδος και επειδή δήθεν δεν υπάρχει έλεγχος, καταδικάζοντας αβασάνιστα ένα προϊόν που δεν γνωρίζει πως παράγεται.

Σωστά εν μέρη παρότρυνε η κα Σαρδέλη, διότι στην αγορά κυκλοφορούν πολλά αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα που κάποια στιγμή έπρεπε να φύγουν,
διότι είναι αυτοί που καταστρέφουν την αγορά καθώς επίσης και την ΥΓΕΙΑ των ανθρώπων!

Θα διορθώσω όμως ένα σημείο. Υπάρχει έλεγχος για τις εταιρείες παραγωγής από τους οργανισμούς πιστοποιήσεων όπως ο ΔΗΩ  και τα ISO που κάποιοι ακολουθούμε.
Για όσους δεν ακολουθούν έχουν ήδη βρεθεί και στιγματιστεί με αποσύρσεις προϊόντων και πρόστιμα!

Αλόη, αλοΐνη και εγκύκλιος ΑΑΔΕ

Διαβάστε την τροποποίηση εδώ: https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-06/6%CE%921%CE%9B46%CE%9C%CE%A03%CE%96-2%CE%A6%CE%9A.pdf

BioGel Original & Aloe Vera Gel (αλόη βέρα)

Pet Awards 2023: Gold βραβείο για την A Pet Series

Από το 2012 παράγουμε χυμό αλόης από το εσωτερικό gel του φύλλου και μόνο.
Επίσης είμαστε απόλυτα συμμορφωμένοι με τις σαφείς οδηγίες και κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής αρχής για την ασφάλεια των τροφίμων (EFSA) περί ανθρακινόνων και αλοΐνης.

Επιλέγουμε, πλένουμε και καθαρίζουμε χειρωνακτικά και σχολαστικά τα φύλλα μας και στέλνουμε σε κάθε παραγωγή μας δείγματα σε διαπιστευμένα εργαστήρια για αναλύσεις.

Το ανώτατο όριο με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αριθ. 2021/468 (τροποποίηση του κανονισμού. 1925/2006) είναι 1ppm (mg/lt).
Στα προϊόντα χυμών μας περιέχεται το ποσοστό 0,01 έως – 0,3ppm ανάλογα την εποχή.
Τα χαμηλότερα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!
Από Gel και όχι Σκόνη!

Επίσης ελεγχόμαστε κανονικότατα και σε ετήσια βάση από τον ΕΦΕΤ και τον φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ.

 Εδώ και 18 χρόνια ασχολούμαστε εγώ ως ιδρυτής της BioGel Original Innovation (Τσιουπινάκης Γιώργος) και οι συνεργάτες μου (υπέυθυνος παραγωγής, καλλιέργεια φυτών, τεχνολόγος τροφίμων, χημικός, ομάδα R&D κλπ), με την παραγωγή και διανομή φυσικών και φυτικών προϊόντων διατροφής και καλλυντικών.
Όλη μας η ζωή ήταν και είναι αφιερωμένη στην υγεία των ανθρώπων και των κατοικίδιων με την δύναμη της φύσης!

Αντιμετωπίσαμε ο καθένας ξεχωριστά και ταυτοχρόνως όλοι μαζί πολλά εμπόδια σε κάθε επίπεδο και επενδύσαμε (πολλά χρήματα και πολύ χρόνο) στην έρευνα μέχρι να βγάλουμε στην αγορά αυτά τα ποιοτικά και καινοτόμα χρυσάφια μας.

Απόλυτα ασφαλή και πλέον βραβευμένα προϊόντα και για όλους τους παραπάνω λόγους βρισκόμαστε σε ήδη 5 διεθνείς αγορές του εξωτερικού δίνοντας το στίγμα μας ως Ελληνική καινοτόμος και άριστα ποιοτική επιχείρηση, όχι απλά αντάξια με παρεμφερή προϊόντα του εξωτερικού αλλά πλέον κατά πολύ καλύτερα σε κάθε περίπτωση. 

“Δεν είναι δικά μας αυτά τα λόγια αλλά των συνεργατών μας που αντιπροσωπεύουν και προωθούν την BioGel Original Innovation και τα προιόντα της στο εξωτερικό. Κοινώς είναι τα λόγια των καταναλωτών που βλέπουν καθημερινά ευεργετικά αποτελέσματα για τους ίδιους αλλά και τα κατοικίδια τους!”

 

BIoGel Original Innovation: Ο ρόλος μας

BioGelWorld Innovation - Τα καλύτερα προϊόντα υγείας, ευεξίας & ομορφιάς!Η BioGel Original Innovation, δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους και τα κατοικίδια την ύψιστη παγκοσμίως ποιότητα προϊόντων διατροφής, καλλυντικών και υπηρεσιών με απόλυτο σεβασμό, ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Η σωστή ενημέρωση και η συνεχή υποστήριξη είναι τα εφόδια μας για όλους εσάς.

Ως BioGel Original Innovation, προτεραιότητα μας είναι να βοηθάμε με κάθε τρόπο τον άνθρωπο αλλά και το κατοικίδιο να κερδίσει την βέλτιστη πρόληψη της υγείας του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το μότο μας.
«Με κέντρο ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και το κατοικίδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία στο αποτέλεσμα»

 

Για την συνεχή ενημέρωση κάντε εγγραφή στο News Letter μας και παρακολουθείτε το Blog μας.

Είμαστε δίπλα σας! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε κάθε μέσο μαζί μας.

Επιπλέον, αν είσαι επαγγελματίας και θες να αντιπροσωπεύσεις και να ενσωματώσεις στην γκάμα σου τα προϊόντα μας, στείλε μας το αίτημα σου

 

Με αγάπη και σεβασμό ,
Ιδρυτής & Δ. Σύμβουλος,
BioGel Original Innovation
Τσιουπινάκης Δ. Γεώργιος