Υγεία

Πως επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα ο COVID-19;

Πως επηρεάζει την ανδρική γονιμότητα ο COVID-19;

Πως επηρεάζει την #ανδρική #γονιμότητα ο COVID-19; Μια νέα έρευνα από το το Πανεπιστήμιο του Feinberg έρχεται να ταράξει τα έως τώρα δεδομένα για τις επιπτώσεις της νόσου Covid-19 στην #ανδρική #γονιμότητα.
Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε μεγάλα ζωικά μοντέλα, πολλοί ιστοί της ανδρικής γενετικής οδού μπορούν να μολυνθούν από τον ιό.

Συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε ότι ο #προστάτης και αγγεία των όρχεων μολύνθηκαν από τον ιό.

Ποιοι ιοί μπορεί να έχουν #αρνητικό αντίκτυπο στην #σεξουαλική υγεία και γονιμότητα;

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, οι ιοί της παρωτίτιδας, ο έμπολα, ο ζίκα και ο Covid-19 μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ανδρική υγεία και γονιμότητα.

Από τα έως τώρα αποτελέσματα, ο πόνος στους όρχεις, η #στυτική #δυσλειτουργία, ο υπογοναδισμός, ο μειωμένος αριθμός #σπέρματος και η μειωμένη γονιμότητα μπορεί να οφείλονται στην νόσηση από αυτούς τους ιούς.

Τι δείχνουν οι μελέτες;

Κλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι έως και το 20% των ανδρών που έχουν μολυνθεί από κορονοϊό  μπορεί να έχουν #συμπτώματα που σχετίζονται με δυσλειτουργία του ανδρικού γενετικού συστήματος.
Απόρροια αυτού, είναι ότι εκατομμύρια άντρες που νόσησαν από κορονοϊό και ειδικά εκείνοι που νόσησαν βαριά, οφείλουν να αξιολογήσουν την σεξουαλική τους υγεία ώστε να αποτρέψουν ή να μειώσουν πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Η παρατήρηση ότι η λοίμωξη από Covid-19  επηρεάζει την ανδρική σεξουαλική υγεία προέκυψε από ένα νέο σαρωτή PET που ανιχνεύει όλα τα σημεία που μολύνονται από την νόσο COVID-19.

Η μελέτη έχει δημοσιευτεί ως προεκτύπωση στο bioRxiv και αποτελεί προκαταρκτική έρευνα.

Τι οφείλω να κάνω;

Σε περίπτωση που έχεις νοσήσει από ο COVID-19 και αντιμετωπίζεις προβλήματα που αφορούν την #σεξουαλική σου #υγεία και την #ανδρική #γονιμότητα, θα ήταν σωστό να επισκεφτείς άμεσα για έναν τυπικό έλεγχο έναν #ανδρολόγο.

Σε περίπτωση που νοσήσες και όλα λειτουργούν φυσιολογικά ή δεν νοσήσες αλλά θέλεις να #προφυλάξεις την υγεία σου, η πιο ασφαλής και εγγυημένη λύση βρίσκεται στα #φυτικά #βιολογικά συμπληρώματα διατροφής της BioGel Original που #ενισχύουν και #θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Στην BioGel γνωρίζουμε και κατανοούμε το κάθε σου πρόβλημα για αυτό αναβαθμίσαμε τα προϊόντα μας σε #UltraPremium.

Μέσα από ένα και μόνο σκεύασμα κερδίζεις όλες τις απαραίτητες #βιταμίνες#μέταλλα και #ιχνοστοιχεία που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός σου για να λειτουργήσει σωστά.

Δεν σταματάμε να εξελίσσουμε τις ιδέες μας αλλά και τα προϊόντα μας!

«Με κέντρο ενδιαφέροντος τον #άνθρωπο , δεν χωράει καμία #αμφιβολία για το #αποτέλεσμα.» -Γ. Τσιουπινάκης

Τι σε σταματάει από το να βελτιώσεις και εσύ την υγεία σου ξεκινώντας σήμερα κιόλας;