Biogel, Αλόη, Επικαιρότητα, Υγεία

Δίαιτα ή διατροφή; (αρθ Νο1)

Δίαιτα ή διατροφή; Vol1
Δίαιτα & Διατροφή: Εισαγωγή

Αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά άρθρων που θα ακολουθήσει για την δίαιτα – διατροφή. Άρθρα με αναφορά και ανάλυση για την σημαντικότητα της διατροφής ανά περίπτωση.
Επομένως. μείνετε συντονισμένοι στο BioWorld blog και μάθετε περισσότερα!

Δίαιτα & Διατροφή: Η παρανόηση
bio-gel.eu: Δίαιτα ή διατροφή?

Είναι αλήθεια ότι όλοι κάποια στιγμή έχουμε αναφέρει την επική ατάκα «Ξεκινάω Δίαιτα».
Επιπλέον όμως χρησιμοποιούμε και την έκφραση «Πρέπει να φτιάξω την Διατροφή μου».
Αξίζει να επισημανθεί πως τα έχουμε λιγάκι μπερδεμένα στο μυαλό μας όσον αφορά τις έννοιες της δίαιτας και της διατροφής.

Για παράδειγμα, ως δίαιτα ορίζουμε την διαδικασία (νηστείας – πείνας) απώλειας βάρους.

Επίσης με την λέξη διατροφή ορίζουμε την καθημερινή ορθότερη επιλογή τροφίμων που καταναλώσουμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας.

ΌΧΙ! Μεταξύ των δυο λέξεων πρακτικά δεν υπάρχει καμία διαφορά!
Την διαφορά την έχουμε φτιάξει εμείς στο μυαλό και στην διάλεκτο μας για να ξεχωρίζουμε τον σκοπό που θέλουμε να πετύχουμε.

Όλα είναι πλάνα διατροφής!
Ανάλογα με τον σκοπό που θα επιλέξουμε, θα ορίσουμε τον κατά μέσο όρο θερμιδών που θα καταναλώνουμε ημερησίως.

 • Έλλειμα για απώλεια βάρους.
 • Ισορροπία για βελτίωση υγείας, αποτοξίνωσης κλπ
 • Πλεόνασμα για αύξηση βάρους.

Ένας μέσος άνθρωπος βρίσκεται μεταξύ 1800-2200kcal (θερμίδες)
Ωστόσο αυτό δεν είναι δεδομένο διότι ποικίλει από παράγοντες όπως το φύλλο, τρόπος ζωής, σωματική διάπλαση, άσκηση κλπ.

Γιατί είναι ίδιες οι έννοιες;

Λόγω της ποικιλίας της γραμματικής μας, είμαστε ο μόνος λαός όπου έχουμε ορίσει δύο λέξεις ίδιας σημασίας σε διαφορετικές έννοιες.
Πάρτε ένα λεξικό ή απλά ανατρέξτε σ’ έναν ηλεκτρονικό μεταφραστή στο διαδίκτυο και πατήσετε σε διάφορες γλώσσες δίαιτα και επίσης διατροφή θα σας βγάλει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Μερικά παραδείγματα:

 • Αγγλικά: Diet
 • Γερμανικά: Diät
 • Γαλλικά: Régime
 • Ιταλικά & Ισπανικά : Dieta
 • Σουηδικά: Kost

Συνεπώς, όταν αναφερόμαστε στην δίαιτα και στην διατροφή, εννοούμε το ίδιο ακριβώς απλά με διαφορετικό πρόσημο – σκοπό.

Πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή;

bio-gel.eu: Why is importand diet? Δεν θέλω να παριστάνω τον έξυπνο ή τον ειδήμονα αλλά όντας πρώην υπέρβαρο παιδί και με πλέον 17 χρόνια προσωπική αλλά και επαγγελματική εμπειρία στον τομέα του αθλητισμού, συμπληρωματολογίας, κοσμετολογίας και στο πλαίσιο των δεκάδων διαφορετικών πειραμάτων σε δίαιτες και διατροφές, και επίσης μετά από αμέτρητες ώρες ανάγνωσης και εκμάθησης,  είναι αλήθεια ότι μπορώ να έχω άποψη και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου και τις γνώσεις μου μαζί σας.

Αναντίρρητα η διατροφή είναι το σημαντικότερο κομμάτι για την πρόληψη, προστασία και γενικότερα υγεία του οργανισμού.
Όποιο σκοπό κι αν θέλεις να πετύχεις, η «σωστή» διατροφή καλύπτει το 70% τουλάχιστον των επιθυμητών προσδοκώμενων αποτελεσμάτων.

Παρακάτω θα αναφέρω μια πρόσφατη μελέτη που έλαβε χώρα και θέλω να διαβάσεις πολύ προσεκτικά τα αποτελέσματα της.

Επιστημονική έρευνα – μελέτη

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, περισσότερα από τα δύο τρίτα των θανάτων από καρδιακές παθήσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν σε παγκόσμια κλίμακα, εάν οι άνθρωποι άλλαζαν η διατροφή τους.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν τη νούμερο ένα απειλή. Τα αποτελέσματα της πρόσφατης συνδυαστικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στα περιοδικά European Society of Cardiology και European Heart Journal – Quality of Care and Clinical Outcomes (ESC), ήταν άκρως θλιβερά.

Συμπερασματικά, η ανθυγιεινή διατροφή, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η υψηλή χοληστερόλη είναι οι τρεις κυριότερες αιτίες θανάτου από καρδιακά επεισόδια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως περισσότεροι από έξι εκατομμύρια θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη μείωση της πρόσληψης επεξεργασμένων τροφίμων, ζαχαρούχων ποτών, τρανς και κορεσμένων λιπαρών, καθώς επίσης πρόσθετου αλατιού και ζάχαρης.
Αντίθετα θα μπορούσαν να αποφευχθούν αυξάνοντας την πρόσληψη ψαριών, φρούτων, λαχανικών, ξηρών καρπών και δημητριακών ολικής αλέσεως.
Συνεπώς μιας πιο υγειούς δίαιτας – διατροφής.

Οι αποκαλύψεις της έρευνας

Αναλύθηκαν δεδομένα από τη μελέτη Global Burden of Disease 2017, η οποία διεξήχθη μεταξύ 1990-2017 σε 195 χώρες.
Αποκαλύφθηκε πως υπήρχαν 126,5 εκατομμύρια άνθρωποι που ζούσαν με ισχαιμική καρδιοπάθεια καθώς και 10,6 εκατομμύρια νέες διαγνώσεις με την πάθηση που προκάλεσε 8,9 εκατομμύρια θανάτους το 2017. Αυτό αντιπροσωπεύει το 16% του συνόλου των θανάτων σε σύγκριση με το 12,6% το 1990.

Η ομάδα των ερευνητών υπολόγισε επίσης την επίδραση κάποιων βασικών παραγόντων κινδύνου στον θάνατο από ισχαιμική καρδιοπάθεια, εκτιμώντας συγκεκριμένα το ποσοστό των θανάτων που θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί. Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου ήταν: χρήση καπνού, χρήση αλκοόλ, μειωμένη νεφρική λειτουργία, χαμηλή φυσική δραστηριότητα, έκθεση σε μόλυβδο, υψηλή χοληστερόλη ορού LDL, υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή γλυκόζη στο πλάσμα, ατμοσφαιρική ρύπανση και διατροφή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το εντυπωσιακό 69,2% των παγκόσμιων θανάτων από ισχαιμική καρδιοπάθεια θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν οι άνθρωποι υιοθετούσαν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, η ισχαιμική καρδιοπάθεια μπορεί να προληφθεί σε μεγάλο βαθμό με την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών κυρίως ως προς τη διατροφή.

Αυτή η συνδυαστική μελέτη υποστηρίζει και προσθέτει σε ένα μεγάλο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα «φάρμακα», χωρίς ποτέ βέβαια να ξεχνάμε τη σπουδαιότητα των προληπτικών ελέγχων υγείας.

Σοκαρίστηκες; Πίστεψε με κι εγώ με αυτά που διάβασα!

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή;

Υπάρχουν πολλές διατροφές που έχουν γίνει trend τα τελευταία χρόνια και η κάθε μια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Όπως επίσης υπάρχουν διατροφές εδώ και χιλιάδες χρόνια με πολύ σημαντικά οφέλη.
Έχουμε αναφερθεί και γράψει για μερικές από αυτές στο blog μας κατά καιρούς. Παραθέτω τα links για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει.

bio-gel.eu-best diets Κετογονική: https://bio-gel.eu/ketogoniki-diaita-o-apolitos-odigos/

Πρωτεϊνική:  https://bio-gel.eu/proteiniki-diaita-ti-einai/

Διαλειμματική: https://bio-gel.eu/dialeimmaikh-nhsteia/

Μεσογειακή Διατροφή: Επίσης ένα ενδιαφέρον άρθρο που έχω κρατήσει αναφέρει μετά από διαγωνισμό ανάμεσα σε πολλές διατροφές την μεσογειακή ως την καλύτερη δίαιτα.
Στο άρθρο αναφέρονται κι άλλες πολλές διατροφές.

Ως εκ τούτου, στον καθένα ταιριάζει και λειτουργεί διαφορετική διατροφή ανάλογα με τις ανάγκες, απαιτήσεις, τρόπο ζωής κλπ.
Εγώ προσωπικά δουλεύω στην καθημερινότητα μου με έναν πυρήνα διατροφής και ταυτοχρόνως προσθέτω στοιχεία κι άλλων διατροφών.
Έτσι γίνομαι πιο ευέλικτος και βελτιώνω τον οργανισμό μου σ’ αυτά που μέχρι εχθές ήταν αδυναμίες μου.
Φυσικά όλα αυτά υπό την εποπτεία κάποιου ειδικού κατόπιν συζητήσεως και εξετάσεων.

SOS: Για να μην παρεξηγηθώ!
Δεν προτείνω σε κανέναν να πειραματιστεί μόνος του σε διατροφές και δίαιτες χωρίς προγενέστερη εμπειρία ή γνώση.
Όλοι μας χρειαζόμαστε έναν εξειδικευμένο επιστήμονα που θα μας προσφέρει τις γνώσεις του και την παρακολούθηση του για τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύντομες προσωπικές εμπειρίες

Ουκ ολίγες ήταν οι φορές που εν όψη του υπερβάλλοντα ζήλου μου για να πετύχω ένα αποτέλεσμα δημιουργούσα ένα άλλο «πρόβλημα» στον οργανισμό μου.
Παραδείγματα όπως

 • Ανισορροπία ορμονών (θυροειδή)
 • Υπερβολική αύξηση σιδήρου
 • Υπέρογκα επίπεδα φλεγμονών
 • Και η λίστα συνεχίζεται…

Για καλή μου τύχη το ανακαλύπταμε σύντομα και το διορθώναμε.
Για τους παραπάνω λόγους όπως και προανέφερα, οτιδήποτε είναι να κάνει κάποιος, να το κάνει υπό την εποπτεία ενός ειδικού.
Διότι, αν τείνει να δημιουργηθεί κάποια ανεπιθύμητη ανισορροπία – παρενέργεια, θα ανακαλυφθεί και θα ισορροπήσει εγκαίρως.

Υπάρχει ακόμη απορία γιατί είναι σημαντική η διατροφή;

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για την πρόληψη, προστασία και υγεία του οργανισμού σε κάθε επίπεδο και για οποιοδήποτε σκοπό. Και είναι σημαντική για κάθε ηλικία!
Από τον νεότερο έως και τον πρεσβύτερο!

BIoGel Original Innovation: Ο ρόλος μας

Ποιοι Είμαστε - Bio-gel

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο: Το Όραμα και η Δημιουργία της BioGel Original, η επιχείρηση αυτή δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους και τα κατοικίδια την ύψιστη παγκοσμίως ποιότητα προϊόντων διατροφής, καλλυντικών και υπηρεσιών με απόλυτο σεβασμό, ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Η σωστή ενημέρωση και η συνεχή υποστήριξη είναι τα εφόδια μας για όλους εσάς.

Ως BioGel Original Innovation, προτεραιότητα μας είναι να βοηθάμε με κάθε τρόπο τον άνθρωπο αλλά και το κατοικίδιο να κερδίσει την βέλτιστη πρόληψη της υγείας του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το μότο μας.
«Με κέντρο ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και το κατοικίδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία στο αποτέλεσμα»

Για την συνεχή ενημέρωση κάντε εγγραφή στο News Letter μας και παρακολουθείτε το Blog μας.

Είμαστε δίπλα σας! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε κάθε μέσο μαζί μας.

Επιπλέον, αν είσαι επαγγελματίας και θες να αντιπροσωπεύσεις και να ενσωματώσεις στην γκάμα σου τα προϊόντα μας, στείλε μας το αίτημα σου

 

Με αγάπη και σεβασμό ,
Ιδρυτής & Δ. Σύμβουλος,
BioGel Original
Τσιουπινάκης Δ. Γεώργιος