Αλόη, Επικαιρότητα, Υγεία

Έντερο και Θυρεοειδής: Συνδέονται!

Έντερο και Θυρεοειδής: Συνδέονται!

Έντερο & Θυρεοειδής: Εισαγωγή

Ίσως σχεδόν κανείς να μη σκέφτεται ότι υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στο θυρεοειδή αδένα και στο έντερο.
Στην αρχαία Ελλάδα οι τότε γιατροί – θεραπευτές είχαν αντίθετη άποψη.
Ο Ιπποκράτης πίστευε πως από το έντερο προέρχονται όλες οι ασθένειες.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται να υπάρχει έξαρση σε πολλές ασθένειες και κυρίως του θυρεοειδούς αδένα και αυτές εν μέρει συνδέονται με το έντερο,
το οποίο είναι η βάση του ανοσοποιητικού συστήματος μας και όχι μόνο.

Το έντερο μας συνδέεται με το θυρεοειδή αδένα

Βάσει αρκετών μελετών, η καλή υγεία του εντέρου έχει συνδράμει στη βελτίωση των εργαστηριακών εξετάσεων του θυρεοειδούς, οι οποίες μέχρι πρότινος έδειχναν να είναι παθολογικές.bio-gel.eu - Έντερο και Θυρεοειδής: Συνδέονται!

Η συσχέτιση αυτή μπορεί να τεκμηριωθεί επαρκώς, αν σκεφτούμε στο έντερο απορροφώνται τα θρεπτικά συστατικά των τροφών και του νερού, ενώ ταυτόχρονα χτίζεται και η άμυνα του οργανισμού, διότι το 80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος εδράζεται στο έντερο.

Επιπλέον, είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση όλων των τροφίμων στα επιμέρους στοιχεία τους, για το διαχωρισμό των βιταμινών και των ανόργανων αλάτων, καθώς και για τη μεταφορά από και προς την κυκλοφορία του αίματος, ούτως ώστε να παραμένουμε υγιείς.

Στο έντερο, εντοπίζονται περισσότεροι νευροδιαβιβαστές από ό,τι στο μυαλό μας και υπάρχει ένα ολόκληρο νευρικό σύστημα, το οποίο συνδέεται ενσύρματα με το μυαλό και τα μηνύματα μεταφέρονται εμπρός και πίσω. Όταν η μεταφορά των μηνυμάτων αυτών αλλάξει, τότε η υγεία μας διαταράσσεται ποικιλοτρόπως.
Δεν είναι τυχαίος ο χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί στο έντερο ως «δεύτερος εγκέφαλος».

Συνεπώς, η εύρυθμη λειτουργία του αποτελεί επιτακτική και αναγκαία προϋπόθεση για την καλή υγεία του οργανισμού μας και θα μπορούσε να συνδράμει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση πολλών  ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων και των θυρεοειδοπαθειών.

Ένας τρόπος που θα μπορούσε να προστατεύσει την υγεία της χλωρίδας του εντέρου βασίζεται κυρίως στην πρόσληψη των λεγόμενων προβιοτικών.

Πως συνδέεται το έντερο με τον θυρεοειδή;

bio-gel.eu - Έντερο και Θυρεοειδής: Συνδέονται!Όταν ο θυρεοειδής δε λειτουργεί σωστά, δε λειτουργεί όλο μας το σώμα σωστά.
Και αυτό γιατί ο θυρεοειδής αδένας αποστέλλει ορμόνες σε όλο το σώμα βοηθώντας έτσι όλα τα ζωτικά όργανα να λειτουργούν σωστά.
Όταν λοιπόν δε λειτουργεί σωστά ο θυρεοειδής αδένας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σωστά ούτε η πέψη των τροφών και μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα, όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα, διάρροια και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Σε μια χρόνια υπολειτουργία του αδένα (όπως στην περίπτωση της Hashimoto Θυρεοειδίτιδας)
και καθώς αυτός εκκρίνει λιγότερες ορμόνες, το σώμα υπολειτουργεί στο σύνολό του. Όλες οι δραστηριότητες του επιβραδύνονται.
Αυτό μπορεί να έχει ως επακόλουθο τη δυσκοιλιότητα όπως και την δυσπεψία.
Σε περίπτωση χρόνιας υπερλειτουργίας του αδένα (π.χ. σε νόσο του Graves, υπερθυρεοειδισμό) και καθώς αυτός εκκρίνει περισσότερες ορμόνες από τις απαιτούμενες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερλειτουργία του εντέρου και έτσι σε συχνές διάρροιες.


Πώς επηρεάζει το έντερο την πιθανότητα εμφάνισης διαταραχών του θυρεοειδούς;

Γνωρίζετε ότι όταν το έντερο έχει φλεγμονή, αυτό μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών,
όπως το ιώδιο και το σελήνιο, που είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη υγεία του θυρεοειδούς;

Επιπλέον, ένα σημαντικό μέρος (20%) της μετατροπής της Τ4 στην ενεργή μορφή της θυρεοειδικής ορμόνης (Τ3) συμβαίνει στο έντερο.
Η διαταραχή της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου μειώνει την παραγωγή και την ενεργοποίηση των θυρεοειδικών ορμονών.

Ο λιποπολυσακχαρίτης (LPS) είναι ένα συστατικό των βακτηριακών κυτταρικών τοιχωμάτων, που μπορεί, επίσης, να επηρεάσει αρνητικά τη μετατροπή του Τ4 σε ενεργό Τ3.

Όταν ένα άτομο έχει αυξημένη εντερική διαπερατότητα ή «διαρρέον έντερο», το LPS μπορεί να διαρρεύσει μέσω των εντερικών τοιχωμάτων στην κυκλοφορία του αίματος.
Το σώμα σας παράγει ένα ένζυμο που ονομάζεται δεϊωδινάση ιωδοθυρονίνης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της Τ4 σε Τ3.

Το LPS αναστέλλει αυτό το ένζυμο, το οποίο με τη σειρά του μειώνει την ποσότητα της μετατρεπόμενης Τ3.
Το LPS μπορεί, επίσης, να μειώσει την έκφραση των υποδοχέων του θυρεοειδούς, γεγονός που δεν επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία του.

Επιπλέον, η φλεγμονή του έντερου σηματοδοτεί μία στρεσογόνα κατάσταση, η οποία οδηγεί σε έκκριση της κορτιζόλης και αυτή με τη σειρά της μειώνει τα επίπεδα της ενεργού Τ3 και αυξάνει τα επίπεδα ανενεργού Τ3.
Ετσι, ένα διαρρέον/φλεγμένον έντερο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μιας αυτοάνοσης αντίδρασης, όπως αυτής του Χασιμότο.

Συμπτώματα

Οι ασθενείς με προβληματα στο θυρεοειδή αδένα συχνά παραπονιούνται για

  •  Πόνους και κράμπες στην περιοχή της κοιλιάς
  • Δυσπεψία
  • Αέρια
  • Καούρες  (Γαστροισοφαγική παλινδρόμηση)
  • Γαστρίτιδα
  • Ενοχλήσεις στο στομάχι

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που πάσχουν από κάποια χρόνια νόσο του θυρεοειδή αδένα παρουσιάζουν και άλλα χρόνια εντερικά προβλήματα όπως «δυσανεξίες» π.χ. στη λακτόζη, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα) και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες όπως κοιλιοκάκη και τη νόσο του Crohn.

 

Ο ευεργετικός ρόλος των προβιοτικών στις Θυρεοειδοπάθειες

Η ελλιπής σε θρεπτικά συστατικά διατροφή οδηγεί στην αλλοίωση της ποιότητας της εντερικής χλωρίδας (βακτήρια που ζουν στο έντερο).
Ένας τρόπος που θα μπορούσε να προστατεύσει την υγεία της χλωρίδας του εντέρου βασίζεται κυρίως στην πρόσληψη των λεγόμενων προβιοτικών.bio-gel.eu - Έντερο και Θυρεοειδής: Συνδέονται!

Πρόκειται για ζωντανούς μικροοργανισμούς που καταπολεμούν  τους παθογόνους μικροοργανισμούς στη γαστρεντερική οδό, οι οποίοι ευθύνονται για την πρόκληση ανισορροπιών στη φυσιολογική χλωρίδα και για τη δημιουργία διαφόρων φανερών ή σιωπηλών φλεγμονών στο σώμα, και αποτρέπουν την ανάπτυξη των “κακών” βακτηρίων, παράγοντας αντιμικροβιακές ουσίες.

Χάρη στα προβιοτικά, λοιπόν, η χλωρίδα του εντέρου παραμένει υγιής, κάτι που βοηθάει στη μείωση της παραγωγής αντισωμάτων και στον περιορισμό της υπερδιέγερσης του ανοσοποιητικού. Τα προβιοτικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και επιτυγχάνουν τη φυσιολογική ανοσο-ανοχή.
Έχει αποδειχθεί, μάλιστα, ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των θυρεοειδοπαθειών.

Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι τα προβιοτικά, έχουν μεγάλη σπουδαιότητα για την ομαλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και είναι απαραίτητα για την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών.
Τα ελλιπή επίπεδα αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν συσχετισθεί με την ενίσχυση της πιθανότητας εμφάνισης Θυρεοειδίτιδας Hashimoto.
Μάλιστα, τα προβιοτικά διευκολύνουν την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών που προάγουν τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και εν γένει του οργανισμού.


Μια πολύ ενδιαφέρουσα σύντομη ανασκόπηση πάνω στο έντερο και στις θυρεοειδικές διαταραχές που μπορείτε να διαβάσετε είναι εξής:
Νόσοι του θυρεοειδούς και μικροβίωμα του εντέρου: http://srv54.mednet.gr/archives/2023-4/pdf/439.pdf


Έντερο – Θυρεοειδής & Διατροφή:

1. Η καθημερινή επαρκής πρόσληψη φυτικών ινών (25 γραμμάρια/ημέρα) είναι η πιο βασική διατροφική οδηγία για τη βελτίωση της εντερικής λειτουργίας και ειδικότερα της δυσκοιλιότητας.

bio-gel.eu - Έντερο και Θυρεοειδής: Συνδέονται!2. Αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, τα οποία περιέχουν φυτικές ίνες, που μαλακώνουν τα κόπρανα και αυξάνουν την κινητικότητα του εντέρου καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα. Δώστε έμφαση σε εκείνα που είναι πλούσια σε κάλιο και είναι εξαιρετικά για τον θυρεοειδή.
Βοηθούν στην παραγωγή της θυρεοειδικής ορμόνης Τ4 θυρεοσφαιρίνης, η οποία είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του μεταβολισμού του σώματος.
Τα άτομα με υποθυρεοειδισμό πρέπει να είναι προσεκτικά στην υπερβολική κατανάλωση φυτικών ινών, κυρίως επειδή οι φυτικές ίνες στη διατροφή ή τα συμπληρώματα φυτικών ινών μπορεί να επηρεάσουν την απορρόφηση του φαρμάκου για τον θυρεοειδή.

3. Υψηλή πρόσληψη τροφίμων πλούσιων σε προβιοτικά, βελτιώνουν τη χλωρίδα του εντέρου.
Μπορεί να προσφέρει προστασία από καρδιακές παθήσεις, παθήσεις του θυρεοειδούς και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

4. Ενισχύστε τη διατροφή με τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, το οποίο βελτιώνει την παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών.

5. Πίνετε περισσότερο νερό εάν θέλετε να βελτιωθεί ο θυρεοειδής, μιας και η αφυδάτωση κάνει το πεπτικό σύστημα να κινείται πιο αργά.
Προκαλώντας αργή ή καθόλου κίνηση τροφής από το έντερο, προκαλείται δυσκοιλιότητα.

6. Αποφύγετε τρόφιμα σε βαρέα μέταλλα. Διαταράσσουν τα επίπεδα του σεληνίου και των θυρεοειδικών ορμονών.

7. Αλόη βέρα: Η κατανάλωση χυμού αλόης είναι καταπραϋντική για το πεπτικό σύστημα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βελτιώνει την κινητικότητα του εντέρου, καταπολεμώντας τη δυσκοιλιότητα.

8. Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα (30 λεπτά καθημερινά), η οποία βελτιώνει την κινητικότητα εντέρου και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.

 

Ποια προιόντα μπορούν να γίνουν σύμμαχοι σας;

                                                                                     UltraMan Special Natures’ Power 1000ml (For Him)UltraWoman Special Natures’ Power 1000ml (For Her)                                                                                                                                                                                                   UltraMan                                            UltraWoman

                                                                                     UltraVIt Aloe Vera 1000ml (100% Φυσικό & Ενισχυμένο με Ω3)Cacao Amo (Το βραβευμένο σοκολατούχο αδυνατιστικό ρόφημα)
                                                                                                            UltraVit                                             Cacao Amo

Προιόντα διατροφής BioGel Original Innovation & Έντερο

Aloe Vera: Λόγοι και αιτίες που χάθηκε η εμπιστοσύνη στα πόσιμα προϊόντα – PBNEWS – Ειδήσεις με ονοματεπώνυμοΣύμφωνα με όλα τα παραπάνω που έχουν παρατεθεί ως κριτήρια, εμείς στην BioGel έχουμε αναπτύξει φόρμουλες οι οποίες είναι,
και επιτρέψτε μου την έκφραση “πολλά χρόνια μπροστά από πολλά φυτικά σκευάσματα στην παγκόσμια αγορά”

Μελετήσαμε και αναπτύξαμε προιόντα που συνδυάζουν πολλαπλασιαστικά συνεργατικά τις ιδιότητες των φυτικών εκχυλισμάτων μαζί με το τζελ αλόης (aloe vera gel),
βιταμινών, αμινοξέων, μετάλλων κλπ.
Πρακτικά, συνδυάζουν το 100% των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ένας οργανισμός είτε αντιμετωπίζει μια νόσο είτε προληπτικά λαμβάνει για την εξισορρόπηση της υγείας του.

Φυσικά δεν θα βρει κάποιος μόνο προιόντα αλόης στην BioGel αλλά γενικότερα η δύναμη της φύσης είναι το μεγαλύτερο “όπλο” μας και δεν σταματάμε να μελετάμε,
και να αναπτύσσουμε αποτελεσματικές φόρμουλες για την υγεία των ανθρώπων και των κατοικίδιων.

Πολλά από τα προιόντα μας κυρίως τα πιο εξειδικευμένα χρησιμοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού από επιστήμονες και ολιστικούς θεραπευτές,
για την ενίσχυση και καταπολέμηση αυτοάνοσων νοσημάτων και όχι μόνο.

Για τους παραπάνω λόγους τα προιόντα μας βραβεύονται για την ποιότητα και καινοτομία που ακολουθούν.

Δείτε τα προτεινόμενα προιόντα για την ορμονική ισορροπία & το έντερο : UltraVit & Cacao Amo & UltraWoman & Ultraman

 

“Προσοχή! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρανοήσεων:
Τα προιόντα μας και γενικότερα τα φυτικά σκευάσματα, δεν αποτελούν και
δεν αντικαθιστούν ΚΑΜΙΑ φαρμακευτική αγωγή
που σας προτείνει ο υπεύθυνος γιατρός σας!”

 

Πηγές: functionalmedsystem, hashimoto, drtsoukalas, eleftherotypos, healthweb, functionalmedsystem, mednet, meygeia,

 

BIoGel Original Innovation: Ο ρόλος μας

BioGelWorld Innovation - Τα καλύτερα προϊόντα υγείας, ευεξίας & ομορφιάς!

Η BioGel Original Innovation, δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους και τα κατοικίδια την ύψιστη παγκοσμίως ποιότητα προϊόντων διατροφής, καλλυντικών και υπηρεσιών με απόλυτο σεβασμό, ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Η σωστή ενημέρωση και η συνεχή υποστήριξη είναι τα εφόδια μας για όλους εσάς.

Ως BioGel Original Innovation, προτεραιότητα μας είναι να βοηθάμε με κάθε τρόπο τον άνθρωπο αλλά και το κατοικίδιο να κερδίσει την βέλτιστη πρόληψη της υγείας του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το μότο μας.
«Με κέντρο ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και το κατοικίδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία στο αποτέλεσμα»

 

Για την συνεχή ενημέρωση κάντε εγγραφή στο News Letter μας και παρακολουθείτε το Blog μας.

Είμαστε δίπλα σας! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε κάθε μέσο μαζί μας.

Επιπλέον, αν είσαι επαγγελματίας και θες να αντιπροσωπεύσεις και να ενσωματώσεις στην γκάμα σου τα προϊόντα μας, στείλε μας το αίτημα σου

 

Παρότρυνση:

“Κάντε όση έρευνα αγοράς θέλετε αλλά, πραγματικά άδικα θα χάσετε τον χρόνο σας…
Πάρτε την σωστή απόφαση σήμερα και ξεκινήστε το ταξίδι σας για μια καλύτερη υγεία και μια καλύτερη καθημερινότητα, μαζί μας!”

Με αγάπη και σεβασμό ,
Ιδρυτής & Δ. Σύμβουλος,
BioGel Original Innovation
Τσιουπινάκης Δ. Γεώργιος

Multiple Award Winning Company:
Pet Awards 2023 & BestinPharmacy 2023 &
Healthy Food & Berverages 2023 & Plant Based Awards 2023

PET Awards 23_Gold_Συμπυκνωμένος Πολυβιταμινούχος Χυμός (για σκύλους & γάτες)ShopBiogel - Διαβάστε τα πάντα σχετικά με την εταιρία μας - Bio-gelPlant Based Awards 2024: Silver βραβείο για τα Gaial Mirallge