Συχνές ερωτήσεις

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από εσάς είναι άπειρα. Πέρα από την αγάπη στα προϊόντα μας, συχνά εκφράζεται κάποιες απορίες. Η επιστημονική ομάδα της BIOGEL αλόη βέρα απαντάει στις πιο συχνές ερωτήσεις σας.

Τι είναι η aloe vera;

Η aloe vera είναι ένα από τα 450 διαφορετικά είδη αλόης που χρονολογείται από το 2100 π.Χ. Υπάρχουν γραπτές αναφορές από τον κινεζικό και ινδικό πολιτισμό καθώς και από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, Ρωμαίων και Αιγυπτίων. Οι Αιγύπτιες βασίλισσες το χρησιμοποιούσαν ως φυσικό καλλυντικό ενώ οι γιατροί της Αρχαίας Ρώμης, της Ελλάδας, του Μεξικού, της Ινδίας και της Ιαπωνίας υπολόγιζαν στις ιδιότητες της ως φάρμακο για διάφορες ασθένειες. Το ιατρικό αρχείο της αρχαίας Αιγύπτου στον πάπυρο Ebers αναφέρει την χρήση της αλόης βέρα σε άνθρωπο ήδη από των 16ο αιώνα π.Χ.
Η αλόη βέρα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και άλλες ωφέλιμες ουσίες για τον οργανισμό μας. Το φυτό αλόη μοιάζει με κάκτο, αλλά είναι πολυετές που φυτρώνει κυρίως στα τροπικά κλίματα σε αμμώδες και ξηρό έδαφος.

Από πού προμηθεύεστε την αλόη;

Η BioGel Original διαθέτει δικές της αγροκαλλιέργειες που βρίσκονται σε δύο μέρη της Ελλάδας. Η μια βρίσκεται στην Κρήτη και η άλλη στην Παιανία Αττικής σε εξαιρετικά διαμορφωμένα θερμοκήπια που πληρούν αυστηρά τις προϋποθέσεις για την καλλιέργεια του φυτού. Στα θερμοκήπιά μας καλλιεργούμε την ποικιλία αλόης Barbadensis – Miller που ευδοκιμεί άριστα σε μέρη με εύκρατο κλίμα, όπως η Ελλάδα. Η συγκεκριμένη ποικιλία, σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών, έχει τα περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό.
Η μονάδας μας και οι καλλιέργειές μας φέρουν όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις. ISO, HACCP και ΔΗΩ, καθώς και πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και άριστης ποιότητας τελικού προϊόντος από την TUV AUSTRIA HELLAS. Η εταιρεία μας ενισχύει την ανθρώπινη συνεργασία και εργασία και για αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο παρά το υψηλό κόστος παραγωγής, να συνεργάζεται με ανθρώπινο δυναμικό και όχι τόσο σε αυτοματισμούς.

Πως γίνεται η παραγωγή των προϊόντων BioGel Original #aloevera

Η διαδικασία που ακολουθούμε για να φτάσει από το φυτό να γίνει ένα πόσιμο προϊόν, απαλλαγμένο από την επικίνδυνη ουσία αλοΐνη, είναι η εξής:

 1. Ωρίμανση των φυτών.
 2. Άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό πηγαίνει στις αγροκαλλιέργειες και κόβει τα φύλλα αλόης.
 3. Πλύσιμο των κομμένων φυτών από τις καλλιέργειες, ώστε να καθαριστούν από χώματα .
 4. Κοπή και καθαρισμός τους.
 5. Τα φύλλα σκίζονται στην μέση οριζοντίως και καθαρίζονται μέχρι να βγει το gel της αλόης.
 6. Εκ νέου πλύσιμο ώστε να καθαριστούν προσεκτικά.
 7. Τοποθέτηση σε δοχεία μεταφοράς.
 8. Μεταφορά στην κεντρική μονάδα παραγωγής στην Παιανία Αττικής.
 9. Τελικό πλύσιμο των φύλλων από την επιστημονική ομάδα της BIOGEL ώστε να μην υπάρχει κανένα στίγμα που να εμποδίσει την μετέπειτα διαδικασία παραγωγής.
 10. Άλεση του τζελ ώστε τα κομμάτια της αλόης να παραμείνουν φυσικά.
 11. Παστερίωση του προϊόντος.
 12. Ξεκούραση του προϊόντος σε ανοξείδωτες δεξαμενές έως ότου έρθει η ώρα της πρόσμιξης.
 13. Πρόσμιξη και ανάδευση με τα υπόλοιπα συστατικά (βιταμίνες, αρώματα κ.ο.κ).
 14. Εμφιάλωση του προϊόντος.
Γιατί να εμπιστευτώ τα προιόντα αλόης της BioGel Original

Η εταιρεία μας φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για τον άνθρωπο. Τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και πώλησης των προϊόντων μας έχουμε σαν γνώμονα να βοηθήσουμε τον άνθρωπο της σήμερον εποχής που λόγω των αυξημένων ρυθμών δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί ουσιαστικά με την υγεία του. Τα προϊόντα μας είναι 100% βιολογικά και ο μοναδικός τους σκοπός από την ίδρυση της BioGel Original, το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και το ίδιο προϊόν αλόης είναι να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων, προσφέροντας σωματική και ψυχική υγεία.
Στα μηνύματα που λαμβάνουμε, αποδεικνύεται ότι τα προϊόντα μας έχουν πετύχει τον στόχο τους και σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείχνετε!
Στα μηνύματα που λαμβάνουμε από εσάς, βλέπουμε ότι το προϊόν μας έχει πετύχει τον στόχο του και σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που μας δείχνετε.

Πόσο συχνά μπορώ να καταναλώνω αλόη;

Η χρήση αλόης συστήνεται καθημερινά. Η προτεινόμενη χρήση είναι ένα σφηνάκι την ημέρα (30ml)

Μπορεί να την καταναλώσει οποιοσδήποτε;

Η κατανάλωση των προϊόντων αλόης απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Σε περίπτωση που κάποιος έχει αλλεργία σε φυτά της οικογένειας Liliaceae (π.χ σκόρδα, κρεμμύδια) συστήνεται η αποφυγή ή η επικοινωνία σε γιατρό καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Επίσης, συνίσταται η επικοινωνία με τον γιατρό σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης, θηλασμού, άτομα με καρδιακά προβλήματα, νεφρικής ανεπάρκειας και καρκίνου.

Σε τι γεύσεις κυκλοφορεί η αλόη;

Το ρόφημα αλόης διατίθεται σε δύο μεγέθη 250ml και 1000ml και πέντε μοναδικές γεύσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 • UltraVit: Με άρωμα και γεύση έλαιο πορτοκαλιού. Ενισχύει τον οργανισμό μας με 14 βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
 • MasticVit: Με αυθεντικό έλαιο μαστίχας Χίου αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό.
 • PommegrenateVit: Με άρωμα και γεύση από πολτό ροδιού, που είναι γνωστό για την αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση του.
 • TurmericVit: Ενισχυμένη με το δραστικό συστατικό κουρκουμίνη που συμβάλλει στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση σοβαρών εκφυλιστικών ασθενειών του νευρικού συστήματος.
 • NaturalVit: Με γεύση και άρωμα λεμόνι, συμβάλει στην θεραπεία παθήσεων της στοματικής κοιλότητας. Ανακουφίζει από βήχα, άσθμα και αλλεργίες.