Biogel, Αλόη, Επικαιρότητα, Υγεία

Θυρεοειδής: 9 Συμπτώματα καμπανάκι & 9 βότανα για την υγεία!

Θυροειδής: 9 Συμπτώματα καμπανάκι & 9 βότανα για την υγεία του!

Θυρεοειδής: 9 συμπτώματα καμπανάκι

Συμπτώματα καμπανάκι του θυρεοειδή - BioGel Original InnovationΟ θυρεοειδής είναι ένας αδένας. Το όνομά του προέρχεται από το σχήμα του, που μοιάζει με θυρεό (οικόσημο).
Εντοπίζεται στο λαιμό, ακριβώς κάτω από το «μήλο».
Πρόκειται για ένα πολύ μικρό όργανο, που όμως παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική υγεία του οργανισμού.
Η λειτουργία του συνδέεται με τη ρύθμιση του μεταβολισμού ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες (πχ τη θερμοκρασία), τις ανάγκες του οργανισμού (πχ την κούραση) και τα συναισθήματα.

Ο θυρεοειδής αδένας εκκρίνει 2 μεταβολικές ορμόνες: την τρι-ιωδο-θυρονίνη (Τ3) και τη θυροξίνη (Τ4).
Η εντολή για την έκκριση αυτών των ορμονών προέρχεται από τον εγκέφαλο, μέσω της έκκρισης μίας άλλης ορμόνης, της TSH.
Όταν εντοπίζονται υψηλές τιμές της TSH, ο οργανισμός μας υποδεικνύει ότι ο θυρεοειδής υπολειτουργεί, μία κατάσταση γνωστή και ως υποθυρεοειδισμός.
Αντίστροφα, όταν εντοπίζονται χαμηλές ποσότητες TSH, φαίνεται ότι ο θυρεοειδής υπερλειτουργεί και τότε μιλάμε για υπερθυρεοδισμό.

Γιατί «νοσεί» ο θυρεοειδής αδένας;

Όπως προαναφέρθηκε, ο θυρεοειδής είναι αυτός που ρυθμίζει το μεταβολισμό ανάλογα με τις ανάγκες και τις συνθήκες.Συμπτώματα καμπανάκι του θυρεοειδή - BioGel Original Innovation
Για παράδειγμα, όταν κάνουμε γυμναστική, ο θυρεοειδής αυξάνει την λειτουργία του για να ωθήσει το μεταβολισμό.
Το ίδιο κάνει και όταν έχουμε στρες ή πρέπει να αντιμετωπίσουμε μία στεναχώρια.
Αντίθετα, όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας ο θυρεοειδής «ρίχνει» τη λειτουργία του μεταβολισμού, αφού δεν υπάρχουν και αυξημένες ανάγκες.

Για τους παραπάνω λόγους, η υπολειτουργία του θυρεοειδούς εκδηλώνεται συχνότερα με κόπωση, μελαγχολία ή αύξηση του βάρους, ενώ η υπερδραστηριότητά του με ένταση, απώλεια βάρους ταχυπαλμίες κλπ.
Αντίθετα, ο υπερ-θυρεοειδισμός εμφανίζεται με συμπτώματα όπως υπερένταση, απώλεια βάρους, ταχυκαρδία, δυσανεξία στη ζέστη και γενικά συμπτώματα που συνδέονται με αυξημένο μεταβολισμό.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, που επηρεάζουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
Μερικοί από αυτούς αναφέρονται παρακάτω.

 • Έλλειψη βιταμίνης D, σελήνιου ή ιωδίου
 • Χρόνια έκθεση του οργανισμού σε χημικά ή ορισμένα φάρμακα
 • Αντίσταση στην ινσουλίνη
 • Μεταβολικό σύνδρομο
 • Μεταβολικό στρες

Συμπτώματα που δεν πρέπει να αμελήσεις

Ο οργανισμός σου θα βαρέσει σήμα κινδύνου, όταν υπάρχει κάποιο θέμα με το θυρεοειδή σου αδένα κι εσύ πρέπει να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις αυτά τα σημάδια, καθώς η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση όποιας διαταραχής είναι εξαιρετικά σημαντική.
Παρακάτω θα βρεις τα συμπτώματα, που πρέπει να σε οδηγήσουν στο γιατρό σου, για την αναζήτηση πιθανών προβλημάτων στο θυρεοειδή.

Αίσθημα κόπωσης ή ανησυχία & ευερεθιστότητα

Ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα, που παρατηρείται στις διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα είναι οι αλλαγές στη διάθεση και την ενέργεια. Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις υποθυρεοειδισμού είναι συχνό φαινόμενο η υποτονικότητα, η μελαγχολία & το αίσθημα κόπωσης. Αντίθετα, όταν κάποιος πάσχει από υπερθυρεοειδισμό, βιώνει συχνά στρες, νευρικότητα & ευερεθιστότητα.

Τριχόπτωση

Τόσο ο υπερθυρεοειδισμός όσο και ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζουν την ποιότητα και την ποσότητα των μαλλιών μέσω διαφορετικών διεργασιών. Η τριχόπτωση είναι ένα ακόμη σημάδι που δείχνει πως οι ορμόνες του θυρεοειδούς έχουν απορρυθμιστεί. Το πιθανότερο είναι ότι μετά την εξισορρόπηση των ορμονών, τα μαλλιά επανέρχονται.

Αύξηση ή απώλεια βάρους

Μια ανεξήγητη αλλαγή στο βάρος είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα μιας διαταραχής του θυρεοειδούς. Αύξηση σωματικού βάρους μπορεί να σημάνει χαμηλά επίπεδα ορμονών του θυρεοειδούς, μια κατάσταση που ονομάζεται υποθυρεοειδισμός. Αντίθετα, εάν ο θυρεοειδής παράγει περισσότερες ορμόνες από ό, τι χρειάζεται το σώμα, θα χάσετε βάρος απροσδόκητα. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως υπερθυρεοειδισμός. Ο υποθυρεοειδισμός είναι πολύ πιο κοινός.

Μειωμένη αντοχή στο κρύο ή στη ζέστη

Σε περιπτώσεις αποσταθεροποίησης του θυρεοειδούς αδένα είτε αυξάνονται είτε μειώνονται οι μεταβολικές διαδικασίες. Επομένως, σε περιπτώσεις υπερθυρεοειδισμού, οι καύσεις αυξάνονται με αποτέλεσμα αίσθημα ζέστης ή εφίδρωσης, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες. Από την άλλη μεριά στον υποθυρεοειδισμό επικρατεί αυξημένο αίσθημα κρύου.

Αϋπνία

Ανάλογα με τον τύπο του θυρεοειδή ( υπερθυρεοειδισμός ή υποθυρεοειδισμός ) παρατηρείται αντίστοιχα αϋπνία ή υπνηλία λόγω των διαφορετικών μεταβολικών διαταραχών, που τον συνοδεύουν.

Απορρύθμιση περιόδου

Οι περισσότερες μορφές θυρεοειδή προκαλούν κάποιο τύπο διαταραχής στην έμμηνο ρύση και στη ροή του αίματος.

Πρησμένα μάτια, που δίνουν την αίσθηση ότι έχουν «πεταχτεί» προς τα έξω

Είναι ένα συχνό φαινόμενο σε περιπτώσεις υπερθυρεοειδισμού. Παρατηρείται συσσώρευση ιστού πίσω από τα μάτια, κι έτσι παρατηρείται αυτή το ασυνήθιστο σύμπτωμα.

Προβλήματα στο γαστρεντερικό

Η υπερδραστηριότητα ή η μειωμένη δραστηριότητα του μεταβολισμού, ανάλογα με το είδους του θυρεοειδή, μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια ή δυσκοιλιότητα.

Πιο λεπτό ή πιο σκληρό δέρμα

Όπως προαναφέρθηκε, ο θυρεοειδής ρυθμίζει το μεταβολισμό. Συνέπεια αυτού είναι και ο ρυθμός ανάπλασης του δέρματος. Έτσι, ανάλογα με την περίπτωση (υπερθυρεοειδισμός / υποθυρεοειδισμός), το δέρμα αναπλάθεται ταχύτερα, μένοντας λεπτό και λείο, ή με αργότερο ρυθμό, όπου κάνει το δέρμα τραχύ & σκληρό.

Β μέρος

9 βότανα την υγεία του Θυρεοειδή

Βότανα για την υγεία του θυροειδή - BioGel Original Innovation

 1. Αγριοράδικο. Το αγριοράδικο, αλλιώς πικραλίδα ή ταραξάκο, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην αποτροπή αυτοάνοσων εξάρσεων και την εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 1. Σιβηρικό τζίνσενγκ. Ως προσαρμογόνο βότανο, το σιβηρικό τζίνσενγκ μπορεί να βοηθήσει το σώμα να διαχειριστεί καλύτερα το άγχος, όπως και το στρες που προκαλείται από διαταραχές του θυρεοειδούς. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που συνήθως συναντάμε στα προβλήματα του θυρεοειδούς.
 1. Τσάγκα. Το Τσάγκα (Chaga) είναι ένας μύκητας που παρέχει οφέλη για τον καθαρισμό του ήπατος και του λεμφικού συστήματος. Αφαιρεί επίσης τις τοξίνες και θρέφει το σύστημα αποτοξίνωσης, το οποίο είναι ωφέλιμο για το σώμα όταν υπάρχουν προβλήματα θυρεοειδούς. Βοηθά επίσης στον καθαρισμό του νου όταν υπάρχει το φαινόμενο της «ομίχλης του εγκεφάλου» σε παθήσεις του θυρεοειδούς.
 1. Ashwagandha. Αυτό το βότανο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αντιμετωπίσει καλύτερα το στρες, το άγχος και άλλες χρόνιες παθήσεις. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της παραγωγής των ορμονών του θυρεοειδούς.
 1. Turmeric. Το Turmeric ή κουρκουμάς είναι μία θρεπτική τροφή για την υγεία του θυρεοειδούς λόγω του ενεργού συστατικού του, της κουρκουμίνης. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να ανακουφίσει διαταραχές που σχετίζονται με τη διάθεση, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, οι οποίες συνοδεύουν τις διαταραχές του θυρεοειδούς.
 1. Αστράγαλος. Ο Αστράγαλος μπορεί να βελτιώσει την λειτουργία των επινεφριδίων και επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες. Με την καταπολέμηση της φλεγμονής, βοηθά το σώμα να αντιμετωπίσει καλύτερα το άγχος. Επίσης ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα.
 1. Μάκα. Η σκόνη Μάκα (Maca) περιέχει βιταμίνες Β, C και E – τις οποίες χρειάζεται ο θυρεοειδής για να παράγει ορμόνες και να ρυθμίζει το μεταβολισμό και τα επίπεδα ενέργειας. Βοηθά επίσης στον έλεγχο της ορμονικής επικοινωνίας και στη βελτίωση της διάθεσης.
 1. Ροντιόλα – Η Ροντιόλα (Rhodiola) χρησιμοποιείται ως προσαρμογόνο βότανο στην παραδοσιακή και βοτανική ιατρική ως ηρεμιστικό του σώματος. Τα αποτελέσματά της μπορούν να φανούν σχεδόν αμέσως. Μπορεί να καθαρίσει την «ομίχλη του εγκεφάλου» καθώς και να ενισχύσει την ενέργεια. Μπορεί επίσης να ανακουφίσει τα συμπτώματα κατάθλιψης και να καταπολεμήσει τη χρόνια κόπωση.
 1. Τζίντζερ. Το Τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου σε χρόνιες παθήσεις και να μειώσει τους σχετικούς κινδύνους του υποθυρεοειδισμού και των καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Θυρεοειδής και συμπληρώματα

Αρκετά συμπληρώματα διατροφής μπορεί να βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής και των αντισωμάτων του θυρεοειδούς.
Επιπλέον, τα άτομα με αυτή την πάθηση είναι πιο πιθανό να έχουν ανεπάρκεια σε ορισμένα θρεπτικά συστατικά, επομένως μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωσή τους.Which Supplements Actually Help Hashimoto's Thyroiditis?

 • Σελήνιο.
 • Ψευδάργυρος.
 • Κουρκουμίνη.
 • Βιταμίνη D.
 • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
 • Μαγνήσιο.
 • Σίδηρος.
 • Άλλα συμπληρώματα, όπως ιχθυέλαιο, άλφα-λιποϊκό οξύ και Ν-ακετυλοκυστεΐνη μπορεί επίσης να βοηθήσουν.

Δεν πρέπει να λαμβάνετε συμπληρώματα ιωδίου υψηλής δόσης, εκτός εάν σας το συστήσει ο γιατρός σας.

 

Θυρεοειδής & Αλόη

Η αλόη όπως και πολλές ακόμα υπερτροφές (superfoods) είναι ένα φυτό – φυτικό “φάρμακο” αν και εφόσον το επεξεργαστεί κάποιος σωστά.
Δηλαδή να αφαιρεθούν όλα τα τοξικά και βλαβερά του κομμάτια που θα το κάνουν κατάλληλο για βρώση.

Η αλόη είναι πλούσια σε:

 • Βιταμίνες
 • Μέταλλα
 • Σαλυκιλικό οξύ
 • Μαλικό Οξύ
 • Σαπονίνη
 • Λιγνίνη
 • Αιθέρια Έλαια
 • Ένζυμα
 • Αμινοξέα
 • Μονοσακχαρίτες και πολυσακχαρίτες
 • Στερόλες

Παραθέτουμε μια σειρά άρθρων που έχουν γραφτεί στο blog μας ώστε να γίνει πιο ξεκάθαρο σε όλους.

 1. Ποια είναι τα φυσικά συστατικά της αλόης; (part I)
 2. Ποια είναι τα φυσικά συστατικά της αλόης; (part II)
 3. Τι είναι η αλόη βέρα και γιατί να την βάλεις άμεσα στην καθημερινότητα σου;
 4. Προϊόντα αλόης: Λόγοι & αιτίες που χάθηκε η εμπιστοσύνη
 5. Aloe Vera & ΠΟΥ: Kαρκινογόνα και τοξική;
 6. Χασιμότο: Δίαιτα – Διατροφή αρθ. Νο3

Το ευεργετικό τζελ αλόης (gel aloe vera) απαλλαγμένο από την τοξική της ουσία την αλοΐνη, συμβάλλει απόλυτα
στην προστασία του οισοφάγου καθώς και συμβάλει στην βελτίωση των θυρεοειδών ορμονών όπως επίσης συμβάλει και σε αρκετά ακόμα αυτοάνοσα νοσήματα.
Αυτά δεν είναι λόγια δικά μου, αλλά αποτελέσματα μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω στις ιδιότητες της αλόης.
Συγκεκριμένα έως σήμερα απαριθμούνται πάνω από 538 μελέτες

 

 

Προιόντα διατροφής BioGel Original Innovation & Θυρεοειδής

Aloe Vera: Λόγοι και αιτίες που χάθηκε η εμπιστοσύνη στα πόσιμα προϊόντα – PBNEWS – Ειδήσεις με ονοματεπώνυμοΣύμφωνα με όλα τα παραπάνω που έχουν παρατεθεί ως κριτήρια, εμείς στην BioGel έχουμε αναπτύξει φόρμουλες οι οποίες είναι,
και επιτρέψτε μου την έκφραση “πολλά χρόνια μπροστά από πολλά φυτικά σκευάσματα στην παγκόσμια αγορά”

Μελετήσαμε και αναπτύξαμε προιόντα που συνδυάζουν πολλαπλασιαστικά συνεργατικά τις ιδιότητες των φυτικών εκχυλισμάτων μαζί με το τζελ αλόης (aloe vera gel),
βιταμινών, αμινοξέων, μετάλλων κλπ.
Πρακτικά, συνδυάζουν το 100% των απαιτούμενων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ένας οργανισμός είτε αντιμετωπίζει μια νόσο είτε προληπτικά λαμβάνει για την εξισορρόπηση της υγείας του.

Φυσικά δεν θα βρει κάποιος μόνο προιόντα αλόης στην BioGel αλλά γενικότερα η δύναμη της φύσης είναι το μεγαλύτερο “όπλο” μας και δεν σταματάμε να μελετάμε,
και να αναπτύσσουμε αποτελεσματικές φόρμουλες για την υγεία των ανθρώπων και των κατοικίδιων.

Πολλά από τα προιόντα μας κυρίως τα πιο εξειδικευμένα χρησιμοποιούνται σε χώρες του εξωτερικού από επιστήμονες και ολιστικούς θεραπευτές,
για την ενίσχυση και καταπολέμηση αυτοάνοσων νοσημάτων και όχι μόνο.

Για τους παραπάνω λόγους τα προιόντα μας βραβεύονται για την ποιότητα και καινοτομία που ακολουθούν.

Δείτε όλα μας τα προιόντα στο shop μας

 

“Προσοχή! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρανοήσεων:
Τα προιόντα μας και γενικότερα τα φυτικά σκευάσματα, δεν αποτελούν και
δεν αντικαθιστούν ΚΑΜΙΑ φαρμακευτική αγωγή
που σας προτείνει ο υπεύθυνος γιατρός σας!”

Πηγές: Holisticlife, MedlinePlus, Paleohacks, Ofarmakopoiosmou

 

BIoGel Original Innovation: Ο ρόλος μας

BioGelWorld Innovation - Τα καλύτερα προϊόντα υγείας, ευεξίας & ομορφιάς!

Η BioGel Original Innovation, δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους και τα κατοικίδια την ύψιστη παγκοσμίως ποιότητα προϊόντων διατροφής, καλλυντικών και υπηρεσιών με απόλυτο σεβασμό, ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Η σωστή ενημέρωση και η συνεχή υποστήριξη είναι τα εφόδια μας για όλους εσάς.

Ως BioGel Original Innovation, προτεραιότητα μας είναι να βοηθάμε με κάθε τρόπο τον άνθρωπο αλλά και το κατοικίδιο να κερδίσει την βέλτιστη πρόληψη της υγείας του.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το μότο μας.
«Με κέντρο ενδιαφέροντος τον άνθρωπο και το κατοικίδιο, δεν υπάρχει αμφιβολία στο αποτέλεσμα»

 

Για την συνεχή ενημέρωση κάντε εγγραφή στο News Letter μας και παρακολουθείτε το Blog μας.

Είμαστε δίπλα σας! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε σε κάθε μέσο μαζί μας.

Επιπλέον, αν είσαι επαγγελματίας και θες να αντιπροσωπεύσεις και να ενσωματώσεις στην γκάμα σου τα προϊόντα μας, στείλε μας το αίτημα σου